BILA JE SVESNA DA NE SME DA LAŽE PRED SUDOM, ALI JE I IPAK TO URADILA! Čumetova Ivana je NAGRABUSILA
Ivana Buha, Foto: Printscreen

PODIGNUT OPTUŽNI PREDLOG

BILA JE SVESNA DA NE SME DA LAŽE PRED SUDOM, ALI JE I IPAK TO URADILA! Čumetova Ivana je NAGRABUSILA

Glavni pretres u ovom slučaju zakazan je za 7. jun

Objavljeno:

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog sudu protiv Ivane Buhe, bivše žene prvog svedoka saradnika, Ljubiše Buhe Čumeta, zbog davanja lažnog iskaza, a početak suđenja joj je zakazan za petak, 7. jun.

Optužnim predlogom Ivana Buha se tereti da je lažno svedočila na suđenju suprugu pred Trećim osnovnim sudom, iako je položila zakletvu.

Nakon suđenja Buha je osuđen na zatvorsku kaznu koju još uvek izdržava u Padinskoj skeli.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Ivanu Buhu proglasi krivom i osudi na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine.

Glavni pretres u ovom slučaju zakazan je za 7. jun, potvrdila je za Tanjug portparol Prvog osnovnog suda Bojana Stanković.

foto: Dado Đilas

Tužilaštvo u optužnom predlogu tvrdi da je Ivana Buha, iako svesna da ne sme da laže na suđenju, prilikom odgovaranja na pitanja odbrane, izjavila da nikada nije napisala "neću te ucenjivati", da nije potpisala potvrdu od 17. novembra 2014. godine da je Ljubiša Buha prilikoM boravka u pritvoru koristio lek "leponex", da joj dve godine nije davao alimentaciju, kao i da joj je pretio kada ga je posetila u zatvoru padinskoj skeli.

Sve ove tvrdnje su prema stavu tužilaštva bile SU neistinite i netačne.

foto: Zorana Jevtić

Buha je nakon tog suđenja osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog krivičnih dela - prikrivanje kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanje istage.

Kasnije je osuđen i zbog pretnji tužiocu.

Buha izdržava jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora pošto su mu spojene tri zatvorske kazne, a puna kazna mu ističe sredinom jula 2019.

Uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji, i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

(Espreso.co.rs/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.