PITANJE JE KAD ĆE PASTI KRV U RAKITI! Jedan meštanin je na obezbeđenje krenuo SEKIROM!
Hapšenje / Ilustracija, Foto: Privatni arhiv

HAPŠENJE

PITANJE JE KAD ĆE PASTI KRV U RAKITI! Jedan meštanin je na obezbeđenje krenuo SEKIROM!

Krenuo sekirom na radnika obezbeđenja, pa završio u pritvoru...

Objavljeno:

Meštanin sela Rakita Danijel Dimitrov i član ORSP uhapšen je jutroš nešto posle 9 sati, jer je krenuo sekirom na jednog od radnika obezbeđenja gradilišta mini hidroelektrane.

Radnici sa gradilišta kažu da je Dimitrov došao jutros i pokušao nasilno da uđe u gradilište, radnici obezbeđenja su odmah reagovali i sprečili ga u toj nameri.

- Dimitrov je potom otišao do kuće da uzme sekiru, uputio se ka radniku obezbeđenja u čemu ga je na 15 metara od njega sprečila policija koja ga je razoružala i uhapsila – kaže jedan od radnika koji je prisustvovao jutrošnjem incidentu.

Šef gradilšta Igor Živković kaže da su radnici svakog dana izloženi torturi od strane meštana, a da su se poslednjih mesec dana incidenti intenzivirali

- Meštani su počeli intezivnije da nam brane da uđemo na gradilište, a ovo jutrošnje dešavanje je kulminacija, dobro je što je policija odmah intervenisala. Takođe, poslednjih mesec dana inspekcija je pet puta dolazila na gradilište, ali su konstantovali da su radovi u skladu sa dokumentacijom – kaže Živković.

Invesitor Goran Belić kaže da je današnje dešavanje logičan nastavak postupanja članova ORSP, kojima nikako ne odgovara završetak radova i dovođenje terena u prvobitno stanje, jer sada ometaju radove sanacije lokalnog puta i uređenja gradilišta, a ne gradnje vodozahvata, obzirom da će po završetku radova biti potpuno jasno koliko su zlonamerne i neistinite tvrdnje ORSP.

- Ovo je nasilje u kontinuitetu, sve snimljeno kamerama tehničkog obezbeđenja, učinjeno pred policijom, što samo pokazuje koliko su nasilnici samouvereni i bahati – zaključuje Belić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.