ARKANOV UBICA PRED SUDIJOM GLUMIO BOGALJA! Uradiće sve, samo da ga NE IZRUČE SRBIJI!
Dobrosav Gavrić, Foto: Printscreen / Kurir TV

pokušava da se izvuče

ARKANOV UBICA PRED SUDIJOM GLUMIO BOGALJA! Uradiće sve, samo da ga NE IZRUČE SRBIJI!

Početak postupka povodom izručenja Dobrosava Gavrića Srbiji bio je zakazan za prošli četvrtak

Objavljeno:

Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, na sve načine pokušava da izbegne izručenje našoj zemlji, pa se tako pre nekoliko dana pred sudom u Kejptaunu pojavio hodajući uz pomoć štapa.

Početak postupka povodom izručenja Dobrosava Gavrića Srbiji bio je zakazan za prošli četvrtak. Gavrić je tada doveden iz zatvora u Magistarski sud u južnoafričkom gradu Kejptaun, a kako su primetili reporteri lokalnih medija, došao je hodajući uz pomoć štapa.

Međutim, kako je preneo južnoafrički "Njuz 24", postupak je počeo na pogrešan način, a suđenje će se nastaviti za dva meseca, 19 jula. Odlaganje će omogućiti tužilaštvu i odbrani da "pregovaraju o nespornim činjenicama kako bi se proces ubrzao pre početka rasprave".

Podsećanja radi, Gavrić je 2006. godine pobegao iz Srbije. Uhapšen je krajem 2011. godine u Južnoafričkoj Republici, ali ne po poternici Srbije. Gavrić je u Africi nastavio da se bavi kriminalom, pa je uhapšen kao vozač afričkog kralja podzemlja Sirila Bika, koji je ubijen u martu 2011. godine, a Gavrićev identitet, međutim nije odmah otkriven (policiji se predstavio kao Saša Kovačević), i on je napre pušten iz pritvora. Ubzo je ponovo uhapšen zbog posedovanja kokaina i tada je utvrđeno da se radi o Arkanovom ubici.

Gavrić do danas nije izručen Srbiji, iako su naše vlasti to zatražile. On se najpre pravnim sredstvima borio protiv ekstradicije, a potom je podneo i zahtev za politički azil u Južnoafričkoj Republici.

Njemu je odbijeno nekoliko molbi za azil u ovoj zemlji, uz obrazloženje da nije politički progonjen u Srbiji. Gavrić je u jednoj od žalbi za dobijanje azila isticao da je politički progonjen zatim je naglašavao da mu je život u Srbiji ugrožen, i da se plaši da će mu se osvetiti zbog ubistva Arkana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.