POSLE SVAĐE ZORAN JE JELENI STRGAO TRENERKU! Novi detalji ubistva pevačice konačno otkrivaju ubicu?
Zoran Marjanović, Foto: preenscreen

PONOVNO SUĐENJE

POSLE SVAĐE ZORAN JE JELENI STRGAO TRENERKU! Novi detalji ubistva pevačice konačno otkrivaju ubicu?

Za teško ubistvo koje mu se stavlja na teret, Zoranu preti kazna od 40 godina zatvora

Objavljeno: 11:51h

Viši sud u Beogradu potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića (40), kojom se tereti za brutalno ubistvo supruge, pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33).

Za teško ubistvo koje mu se stavlja na teret, Zoranu preti kazna od 40 godina zatvora.

Suđenje Marjanoviću može početi već početkom jeseni, piše Blic. Ono što je još zanimljivo, jeste to što će ga on najverovatnije dočekati na slobodi, iako će mu se suditi za krivično delo za koje je zaprećena kazna do četrdeset godina.

- U optužnici se navodi da je Zoran Marjanović suprugu ubio na svirep i podmukao način, dok je u blizini stajala njihova ćerka, tada petogodišnja Jana. Prema optužnici, njih troje su kobnog 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati, dovezli "mercedesom" do rampe stadiona u Crvenki kod Borče. Jelena se popela na nasip i počela da trči, a ubrzo za njom krenuli su Zoran i Jana. Kada su se sreli na oko kilometar od mesta na kom je ostao parkiran automobil, kako se navodi, iskoristio je njeno poverenje, namamio je da se spusti sa nasipa ka kanalu, dok je dete ostalo da ih čeka - otkriva sagovornik Kurira navode najnovije optužnice.

Prvo se svađali

Ubistvu Jelene, kako piše u ovom dokumentu, prethodila je svađa sa suprugom, tokom koje ju je on ubo u teme i u lakat. Nesrećna žena pokušala je da pobegne trčeći preko trave, paralelno sa kanalom. Tokom bežanja, ispali su joj desna patika, mobilni, kao i gumica za kosu.

- Pokojna je, kako se navodi, potom skrenula ka kanalu, blizu kog je Zoran sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, ali je ona uspela da pobegne tako što je ušla u kanal sa vodom. Kako je navelo tužilaštvo, u trenutku kada je Jelena ugazila u vodu, a on bio na travi, počeo je da joj zadaje udarce u glavu. Dok se nalazio iznad nje, zadao joj je više udaraca i time joj zadao višestruke prelome lobanje usled kojih je Jelena preminula, ali je pre smrti udahnula vodu iz kanala. Predmet kojim je, kako se sumnja, ubio suprugu, nije naveden u optužnici - dodaje sagovornik.

Optužnice vraćene

I na ovu, kao i na prethodne dve optužnice koje su vraćene na dopunu, odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

- Apelacioni sud može da prihvatgi žalbe Zoranovih advokata i optužnicu ponovo vrati na dopunu ili da je potvrdi.

Ukoliko je potvrdi, Viši sud u Beogradu zakazaće početak suđenja - kaže izvor Kurira i podseća da je prethodni put kada je ovaj sud optužnicu vratio na dopunu naložio dopunsko veštačenje tragova krvi u "mercedesu" , veštačenje DNK tragova ogrebotine na Zoranovoj ruci, kao i dopunsko vremensko-prostorno veštačenje. Takođe, po nalogu ovog suda, maloj Jani dodeljen je advokat po službenoj dužnosti.

Ključni dokazi protiv Zorana

  1. - Veštačenje mobilnih telefona kojim je utvrđeno da je bio u blizini mesta ubistva.
  2. - Mobilni telefon u vreme zločina bio mu je isključen.
  3. - Tragovi krvi njegove supruge pronađeni su na zadnjem sedištu "mercedesa".
  4. - Tragovi blata na njegovim pantalonama odgovaraju po sastavu blatu s mesta zločina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.