U KRALJEVU PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Evakuacija stanovništva je U TOKU! (VIDEO)
Poplava / Ilustracija, Foto: Printscreen / Youtube / RTS

POPLAVE

U KRALJEVU PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Evakuacija stanovništva je U TOKU! (VIDEO)

Proglašena je vanredna situacija za teritoriju grada Kraljeva, u kom su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje

Objavljeno:

U Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, u seoska domaćinstva ušla je voda. Na teritoriji tog grada proglašena je vanredna situacija. Kritično je i u skoro svim selima u gornjem Dragačevu evakuisano je više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča. I na području Ivanjice izlili su se bujični potoci.

Proglašena je vanredna situacija za teritoriju grada Kraljeva, u kom su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje. Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja.

Reporter RTS-a bio je u centru grada, pored starog groblja, gde je voda u kućama uništila stvari, podigla podove. Ko može, nosi stvari na sprat. Meštani očekuju pomoć nadležnih, ali trenutno nema nikoga jer je slično u mnogim delovima grada.

Prema podacima hidro-meteorološke stanice, za četiri sata palo je 85 litara kiše po metru kvadratnom.

Zbog obilnih padavina od jutros je kritično i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu. Evakuisano je više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča, potvrdio je za RTS predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

I na području Ivanjice bujični potoci izlili su velike količine vode na gradsko i seosko područje. Najviše problema ima u Priličkom polju i Raščićima gde je voda prodrla u kuće. Sve ekipe su na terenu, vatrogasne jedinice, komunalne službe.

Tokom noći obilne padavine zabeležene su i na teritoriji Novog Pazara. Vodostaj Ibra je u toku jutra porastao za oko pola metra, ali još nema opasnosti od izlivanja. Rizično je u slivu Jošanice, Raške, Bjelice i Zapadne Morave.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.