LAŽNO SVEDOČILA PROTIV ČUMETA? Ivana Buha sada na OPTUŽENIČKOJ KLUPI!
Ivana Buha, Foto: Printscreen

postupAK JOŠ TRAJE

LAŽNO SVEDOČILA PROTIV ČUMETA? Ivana Buha sada na OPTUŽENIČKOJ KLUPI!

Buha je krajem prošle godine protiv bivše žene podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je lažno svedočila tokom suđenja protiv njega

Objavljeno:

Suđenje Ivani Buhi, koju je nekadašnji svedok-saradnik u postupku protiv "zemunskog klana" Ljubiša Buha tužio zbog davanja lažnog iskaza, trebalo bi da počne ove nedelje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Buha je krajem prošle godine protiv bivše žene podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je lažno svedočila tokom suđenja protiv njega.

On je tereti da je tokom suđenja u postupku za ukradeni "ferari" koji joj je poklonio više puta davala lažne izjave! Prema tvrdnji Buhe, ona je, i pored toga što je znala da čini krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna, na njegov račun iznela niz ozbiljnih optužbi.

Ivana je tokom postupka izjavila da joj Čume, sa kojim ima dete, čak dve godine nije davao novac za alimentaciju iako je nekadašnji svedok-saradnik tvrdio da uredno plaća sve izdatke.

Pored toga, Ivana je ispričala i da joj je bivši suprug prilikom jedne posete u KPZ Padinska skela pretio i da se od tada plaši za život!

Ipak, istraga je pokazala da njene optužbe nemaju osnova, te je tužilaštvo prihvatilo Buhinu tužbu i odlučilo da je krivično goni za davanje lažnog iskaza i za optuženu zatražilo kaznu zatvora od šest meseci, uslovno dve godine.

Buhin advokat Stefan Jokić kaže da se ovom optužnicom samo dokazalo da je njegov branjenik govorio istinu.

- Ono što je moj klijent govorio tokom suđenja, da Ivana Buha ne govori istinu, sada se pokazalo tačnim. Kao rezultat toga imamo postupak za davanje lažnog iskaza koji se vodi protiv Ivane Buhe. Očekujemo, takođe, da će i protiv Milana Ljubenovića biti pokrenut postupak - kaže Jokić.

Buha se u zatvoru nalazi od 2015. godine.

On je 2017. osuđen na dve godine i osam meseci zatvora i na novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog krivičnog dela prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti pripadnika obezbeđenja njegove supruge Milana Ljubenovića, kao i za sprečavanje i ometanje dokazivanja svojoj bivšoj supruzi Ivani Buhi.

Pored toga, Čume je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika tužioca tokom suđenja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.