HRANITELJ MONSTRUM 10 GODINA ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU! Poklanjao joj igračke, pa je terao da ga dodiruje...
Ilustracija, Foto: Profimedia

DETALJII ISTRAGE

HRANITELJ MONSTRUM 10 GODINA ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU! Poklanjao joj igračke, pa je terao da ga dodiruje...

S godinama, kako je devojčica postajala svesna užasa u kom živi, "podmićivanje" igračkama zamenjeno je otvorenim pretnjama

Objavljeno: 02.06.2019. 12:27h
  • 55

U šidskom tužilaštvu nastavljena je istraga višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja protiv hranitelja M. M. koji je godinama iskorišćavao maloletnu štićenicu.

Monstruozne detalje njene ispovesti iznela je svedokinja, piše "Blic".

Prema nezvaničnim informacijama, žena koja je saslušana u istrazi bila je jedna od retkih kojoj se oštećena poverila o desetogodišnjem zlostavljanju. Prema onome što je svedokinja rekla tužiocu, može se zaključiti da je devojčica preživela pakao.

- Svedokinja se inače bavi humanitarnim radom u Šidu, konkretno pomaganjem žrtvama zlostavljanja ove vrste. Oštećena joj se obratila kada je definitivno odlučila da više ne želi da trpi zlostavljanje. Između ostalog, rekla joj je i da ju je staratelj od najranijeg detinjstva terao da ga dodiruje po polnom organu. "Sve dobre devojčice to rade", govorio joj je, a kao "nagradu" nakon zlostavljanja uvek joj je kupovao igračku - kaže naš izvor iz istrage.

S godinama, kako je devojčica postajala svesna užasa u kom živi, "podmićivanje" igračkama zamenjeno je otvorenim pretnjama:

- Govorio joj je da nikada ne sme nikome da kaže šta se dešava između njihova četiri zida - dodaje.

Istraga protiv ovog hranitelja iz pakla nastavlja se i u ponedeljak, i to svedočenjima supruge i sina osumnjičenog M. M. Želja tužilaštva je da otkrije da li su oni bili svesni užasa koje je devojčici priređivao pedofil. Prethodno, kako saznajemo, iskaze u tužilaštvu su krajem aprila dale i drugarice zlostavljane devojčice (kojima se žrtva takođe poverila), koje su u potpunosti potvrdile njen iskaz.

Pravnu pomoć i zastupanje pred organima istrage devojčici pruža advokatski tim Fondacije "Tijana Jurić". Advokatica Maja Atansković za "Blic" kaže da se i dalje čeka kako će ovo krivično delo biti zvanično kvalifikovano - da li kao seksualno zlostavljanje ili silovanje maloletnika.

- Nakon što tužilaštvo u Šidu prikupi iskaze svih svedoka u ovom predmetu, spisi bi trebalo da budu prosleđeni u Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Ukoliko delo bude teže kvalifikovano, oni će preuzeti istragu. Svakodnevno sam u kontaktu sa žrtvom zlostavljanja. Ona je od Fondacije tražila pomoć i zaštitu, pod teškom traumom je nakon svega što joj se dogodilo, ali je spremna da izdrži i istera pravdu do kraja - kaže advokatica Atanasković.

 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media