PRETNJA ILI OPOMENA? NOVINAR IZ ALEKSINCA NA METI NAPADAČA: Zapalili su mi auto, jer sam pisao o krađi beba!
Dušan Ostojić, koji piše za dva lokalna portala, kaže da smatra da mu je vozilo spaljeno zbog priča koje je objavljivao, Foto: Kurir / Privatna arhiva

SUMNJA...

PRETNJA ILI OPOMENA? NOVINAR IZ ALEKSINCA NA METI NAPADAČA: Zapalili su mi auto, jer sam pisao o krađi beba!

Kako navodi, do okončanja istrage ne može sa sigurnošću ništa da tvrdi

Objavljeno:

Dušan Ostojić, koji piše za dva lokalna portala, kaže da smatra da mu je vozilo spaljeno zbog priča koje je objavljivao, ali da pre okončanja istrage ne može da tvrdi ko je to naredio.

On se našao se na meti nepoznatih napadača, koji su mu preksinoć zapalili automobil „ševrolet kalos“, parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje.

Požar na automobilu izbio je oko 23.30.

Izgoreo za dva minuta

- Komšije su mi javile da gori auto. Izgledalo je kao na filmu, za dva minuta je sve izgorelo - rekao je juče Ostojić, koji radi na internet portalima www.aleksinac.net i www.proverenavest.info.

On je za Kurir istakao da je policija profesionalno uradila svoj posao i da je utvrđeno da je njegovo vozilo namerno zapaljeno.

foto: Kurir / Privatna arhiva

- Konstatovano je da je benzin poliven sa strane vozačevog sedišta, a nađene su i šibice kojima je zapaljen. Ne mogu da tvrdim ko je to uradio, ali smatram da je to u vezi sa tri teme koje sam pisao u poslednje vreme - rekao je novinar i nastavio:

- To su seča stabala u glavnoj ulici u Aleksincu, otkaz ribočuvaru i krađa beba. Nekako se za sve tri teme vezuju iste ličnosti, tako da imam utisak da su oni naručioci paljenja mog automobila.

Ipak, kako kaže, pre okončanja istrage ne može sa sigurnošću ništa da tvrdi.

- U trenutku paljenja moja porodica nije bila u opasnosti. Najveća briga mi je za decu i roditelje. Deca su se uplašila, a roditelji su završili u Hitnoj - kaže on i napominje da je šteta procenjena na 200.000 dinara.

Prst u oko

Inače, Ostojić je dugogodišnji saradnik internet portala Aleksinac.net i važi za novinara koji je prst u oku lokalnim moćnicima. Otvarao je mnoge društveno-političke teme i sumnje u malverzacije. On napominje da je jedna od tema koje je radio krađa beba iz aleksinačke bolnice.

- Prenosio je neke podatke iz nacionalnih medija i dopunjavao ih činjenicama iz svojih istraživanja. Jedan od podataka koji je objavljen na portalu jeste da iz Centra za socijalni rad u Aleksincu dokumenta o usvojenjima od 1975. do 1986. ne postoje - kaže naš izvor.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.