MONSTRUOZNI ALBANAC UBICA ALBANACA IZLAZI NA SLOBODU: Tirana i Priština u PANICI
Arben Grori nekad i sad..., Foto: Prentscren

SKANDAL!

MONSTRUOZNI ALBANAC UBICA ALBANACA IZLAZI NA SLOBODU: Tirana i Priština u PANICI

Svi su u strahu i čekaju šta će sud odlučiti...

Objavljeno:

Albanski ubica, koji je pre 18 godina uhapšen i osuđen na doživotnu kaznu zatvora izlazi na slobodu?! Sve to jer je žalbeni sud u Tirani odlučio da ponovo otvori ovaj slučaj!

Prošlo 18 godina od hapšenja i kazne doživotnog zatvora za Arbena Grorija, atentatora i ubice Naima Ziberija u Italiji, a Žalbeni sud u Tirani odlučio je da ponovo otvori svoj slučaj, dajući Sudu pravo da preispita odluku i presudu Groriju.

Ova odluka je prouzrokovala zemljotres na sudu i u Ministarstvu pravde 20. maja 2019. godine, a nju su doneli sudije Alaudin Malaj i Fatmira Hajdari, koji su se zalagali za Grorijev zahtev za reviziju kazne zatvora na neodređeno vreme.

Odluka je prouzrokovala Groreove nade da će izaći na slobodu dolazi četiri meseca nakon što je njegov prijatelj Gert Gjinarari 14. februara 2019. pušten na uslovnu slobodu na sudu u Korči.

Bilo kako bilo, albanski mediji prenose da je Groreov zahtev prihvaćen i očekuje se da će slučaj uskoro biti otvoren za suđenje na terenu u sudu u Tirani. Grori će sada biti suđen sa drugim panelom, dok će iz informacija dostupnih na "Shkiptarja.com" tražiti skraćeno suđenje na početku suđenja, sa ciljem 25-godišnje zatvorske kazne.

Ako u narednim mjesecima sud u Tirani odluči da prizna italijansku odluku i kazni Groroa sa 25 godina zatvora, onda će on biti pušten jer je većinu kazne odslužio u zatvoru u periodu od 30. april 2001.

Podsetimo Arben Grori je 30. aprila 2001. godine bio zatvoren u Albaniji na osnovu naloga za hapšenje koji je 16. februara 2001. izdao istražni sudija Apelacionog suda u Milanu.

Optužba se odnosila na učešće Grorija u kriminalnoj organizaciji sa međunarodnom trgovinom narkoticima, za koju je osuđen na 15 godina zatvora.

Međutim, dok je Grori bio u ćeliji iz Italije u Albaniju, donesena je još jedna odluka, budući da je Peti kazneni sud u Milanu u Republici Italiji, odlukom od 21. decembra 1999. godine, utvrdio priznanje krivice i doživotnu kaznu albanskom državljaninu Arbenu Groriju, kao što su on i njegov pratilac Gert Gen. pucali na Naima Ziberina.

Pošto je Arben Grori osuđen u odsustvu i prema podacima italijanskih vlasti on je bio na albanskoj teritoriji, zatraženo je da znaju gore pomenutu krivičnu odluku albanskih pravosudnih organa. Sud u Tirani je 20. maja 2003. godine priznao italijansku odluku, osudivši Grorin na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva Ziberija.

Arben Grori nikada nije priznao Ziberijevo ubistvo, ali uprkos tome on stoji iza barova visoke sigurnosti u zemlji više od 18 godina. Grori je ovu odluku beskrajno odbacio, koji nije tvrdio da je tražio ponovno ispitivanje krivične odluke koju je osudio na doživotni zatvor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.