NISU ZNALI GDE VIŠE DA TRPAJU ROBU, PA SU JE VOZILI NA KROVU! Pali šverceri na putu Niš - Prokuplje
Pali šverceri na putu Niš - Prokuplje, Foto: CARINA INFO

auto dupke pun

NISU ZNALI GDE VIŠE DA TRPAJU ROBU, PA SU JE VOZILI NA KROVU! Pali šverceri na putu Niš - Prokuplje

Prekršaj je otkriven sat vremena posle ponoći

Objavljeno:

Carinici su 29. maja 2019. godine, prilikom dubinske kontrole na magistralnom putu Niš-Prokuplje, zaustavili automobil dupke pun kozmetike, garderobe i tehničke robe stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina.

foto: CARINA INFO

Prekršaj je otkriven sat vremena posle ponoći, kada su carinski službenici na parkingu u blizini benzinske stanice posumnjali da se u „folkvagen šaranu“ novopazarskih registarskih oznaka nalazi krijumčarena roba.

foto: CARINA INFO

Zbog nemogućnosti detaljne kontrole na parkingu, automobil kojim su iz pravca Niša putovala dvojica srpskih državljana iz Novog Pazara vraćen je natrag do carinarnice u tom gradu.

foto: CARINA INFO

Tokom pregleda carinici su ustanovili da su njihove sumnje bile opravdane, jer je robe bez porekla bilo gotovo svuda: na zadnjem sedištu, u gepeku, kao i u koferu koji je bio pričvršećen za nosač na krovu „folkvagena“.

foto: CARINA INFO

Reč je o 70 parfema „lankom“, „šanel“, „armani“ i drugih, 20 tečnih pudera, 36 komada razne garderobe – pantalona „riplej“, „monkler“, majica sa istim natpisom, kožnih jakni „gvado“, kao i 12 pari kožnih čizama i patika sa natpisom „anđelina džons, sumnja se da se radi o falsifikatima turskog porekla pomenutih brendova.

foto: CARINA INFO

To, međutim, nije bilo sve, jer su carinici pronašli i raznu tehničku opremu - 10 setova led ploča za reklame sa trafoom, 30 led zidnih lampi u boji, 24 adaptera, kao i više od 300 komada elektroopreme poput izolir-traki i produžnih kablova.

foto: CARINA INFO

Sporna roba je zaplenjena, a za prekršaj su odgovorna oba putnika, s obzirom na njihovu izjavu da kozmetika, garderoba i deo tehničke opreme pripadaju 65-godišnjem vozaču, a ostatak tehnike 60-godišnjem suvozaču.

foto: CARINA INFO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.