UMESTO DA BUDU U PENZIJI... Detalji SMRTI RADNIKA u Čika Ljubinoj ulici otkrivaju UŽAS KOJI NIJE SMEO DA SE DESI
Gradilište u Čika Ljubinoj, Foto: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

TRAGEDIJA

UMESTO DA BUDU U PENZIJI... Detalji SMRTI RADNIKA u Čika Ljubinoj ulici otkrivaju UŽAS KOJI NIJE SMEO DA SE DESI

Oba neimara su radila na crno, odnosno bez zaključenog ugovora o radu i bez prijave na obavezno socijalno osiguranje

Objavljeno:

Radnik Branislav Ostojić preminuo je u noći između 26. i 27. maja od povreda koje je zadobio posle urušavanja zida budućeg hotela u Čika Ljubinoj u 9 u Beogradu, dok je njegov kolega Radomir Vidović u stabilnom stanju, potvrđeno je za beogradske medije u u Urgentnom centru.

Oba neimara su radila na crno, odnosno bez zaključenog ugovora o radu i bez prijave na obavezno socijalno osiguranje.

U trenutku nesreće radnici su se nalazili na skeli kada se na njih obrušio zid s ploče trećeg sprata. Borislav Ostojić je zadobio teške povrede glave, dok je Radomir Vidović povredio nogu. Nepoznato je da li su imali zaštitnu opremu prilikom incidenta.

foto: Tanjug/D.Goll

Kako su reporteri beogradskih medija juče utvrdili, dan posle tragedije neimari neometano izvode grube građevinske radove na budućem hotelu. Radnici koje smo zatekli na gradilištu nisu bili raspoloženi da podele detalje tragedije, a nadređeni, prema njihovim rečima, nisu bili na gradilištu.

Objekat u centru Beograda adaptacijom bi trebalo da postane hotel. Investitor je "Profileon plus" d.o.o. , a izvođač radova "Milenijum tim". Dozvolu za izvođenje radova dalo je Ministarstvo građevinarstva, a grube radove izvodi VPP Constructions.

Inspekcijski nadzor je u nadležnosti Odeljenja inspekcije rada u Beogradu.

Nadzorom inspekcije rada je ustanovljeno da se u poslovno-stambenom objektu dogodila kolektivna povreda na radu u kojoj je jedna radno nagažovana osoba na crno zadobila tešku povredu sa smrtnim ishodom, a druga je teško povređena.

foto: Tanjug/D.Goll

- Posle provere u bazi podataka Centralnog registra, utvrđeno je da je na dan nesreće u navedenoj preduzetničkoj radnji samo preduzetnik bio prijavljen, i to od 23. maja ove godine - kažu u Ministarstvu za rad.

- Apelujemo na poslodavce da poštuju radnike i njihova prava, jer će u protivnom biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.