IGRA SUDBINE U SPALJENOJ KUĆI NOVINARA! Jovanović otkrio šta je sačuvalo dokumentaciju protiv Simonovića od vatre!
Foto: Printscreen/N1

neverovatno!

IGRA SUDBINE U SPALJENOJ KUĆI NOVINARA! Jovanović otkrio šta je sačuvalo dokumentaciju protiv Simonovića od vatre!

Ministar policije je 11. januara saopštio da su počinioci uhapšeni, ali do danas javnosti nisu poznati njihovi motivi

Objavljeno: 26.05.2019. 20:16h
  • 11

Kuća novinara portala "Žig Info" Milana Jovanovića, spaljena u rano jutro 12. decembra - obnovljena je, zahvaljujući donacijama koje je prikupljala fondacija "Slavko Ćuruvija". Iako još nije potpuno završena, ni opremljena, Jovanović je sa suprugom odlučio da se u nju vrati, jer kaže, više nema novca za iznajmljivanje stana.

 

Novinar, koji je i dalje pod policijskom zaštitom, kaže da neće biti miran sve dok okrivljeni nalogodavci paljenja, u prvom redu bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, ne budu privedeni pravdi.

Iz zapaljene kuće novinara Milana Jovanovića je na rukama iznela supruga i tako ga spasila od gotovo sigurne smrti. Sve ostalo pretvoreno je u pepeo.

Od te kobne noći prošlo je skoro pola godine. Za to vreme, Jovanović je sa suprugom živeo u iznajmljenom stanu u Beogradu, a kuća je podizana iz pepela, zahvaljujući - donacijama.

Kuća Milana Jovanovića
Kuća Milana Jovanovića foto: Printscreen/N1

Pomoć nije stigla ni od opštine, ni od grada, ni od republike. Ipak, kuća je skoro završena.

"Kuhinju nemamo, nemamo one ormare, plakare koje smo imali, fali nam da opremimo one osnovne potrepštine koje su potrebne za jedan normalan život. Sve ono što sam imao i skupljao 50 godina, ja verujem da ja to sebi ne mogu da priuštim. Ušli u kredite, čekove koje smo imali to smo već potrošili", rekao je novinar Milan Jovanović.

Sa suprugom živi od dve penzije. Ona se, kaže, povratku radovala, iako je muče sećanja na noć kada je kuću morala da napusti.

"Cele noći ne spavam, jer se plašim, opet će me neko probuditi ili ne znam ni ja šta će uraditi od nas. Prvu noć noćas kad smo došli, ja nisam zaspala, ja sam cele noći izlazila da vidim da li će neko naići ili šta će", rekla je supruga Milana Jovanovića Jela Deljanin.

Jela Deljanin
Jela Deljanin foto: Printscreen/N1

Podseća da su je usred noći budili dva puta, prvi put plamenom, drugi put dvadesetak dana kasnije, kad su im nepoznati ljudi provalili u iznajmljeni stan u Beogradu. Ministar policije je 11. januara saopštio da su počinioci uhapšeni, ali do danas javnosti nisu poznati njihovi motivi.

Kao po holivudskom scenariju

Umesto odgovora, Jovanović nam pokazuje jedino što, kao po neverovatnom holivudskom scenariju, vatra nije uništila - kompletnu dokaznu dokumentaciju koju je Jovanović prikupio tokom godina istraživanja, kako navodi, korupcionaških afera bivšeg predsednika opštine Grocka.

"Ta dokumentacija je stajala u američkom plakaru. I kad je došlo do požara plakar se od požara preturio, ta dokumentacija je ispala i preko dokumentacije je pala bunda moje supruge", rekao je Jovanović.

Tako je krzno sačuvalo papire koji bi mogli da budu i dokazni materijal pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, gde je u petak počelo suđenje protiv Simonovića, optuženog da je naredio podmetanje požara. Ironično, baš zbog članaka objavljenih na osnovu tih papira na portalu Žig info, bivši predsednik opštine je odgovorio kontratužbom. Simonović Jovanovića tuži za pretrpljeni "psihički bol i strah".

Jovanovići kažu da im ne preostaje ništa do nade da će pred sudom biti postignuta pravda. Kakva-takva, jer je nanetu štetu, kažu, nemoguće nadoknaditi.

"Pa ja bih dala sve živo da se ovo nikome nije desilo, najvećem dušmaninu to ne bih priredila", kaže Jela Deljanin.

(Espreso.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media