STRAVIČNA ISTINA O VESNI I ĆERKAMA KOJE SU UMRLE OD GLADI U BEČU! Muž ju je MALTRETIRAO pa je PSIHIČKI OBOLELA
Mesto zločina, Foto: Twitter

TRAŽILE SPAS U SIGURNOJ KUĆI

STRAVIČNA ISTINA O VESNI I ĆERKAMA KOJE SU UMRLE OD GLADI U BEČU! Muž ju je MALTRETIRAO pa je PSIHIČKI OBOLELA

Tragično Vesna M. i dve devojke stare po 18 godina, osobe sa invaliditetom, preminule su zbog neuhranjenosti

Objavljeno: 24.05.2019. 09:38h
  • 44

Srpkinja Vesna M. (45) i njene ćerke bliznakinje (18) umrle su od gladi u svom stanu u Beču! Tinejdžerke su bile osobe sa invaliditetom, a majka, koja je brinula o njima, imala je psihičke probleme. Tri tela u stanu našli su policija i vatrogasci, nakon što su ih komšije obavestile da ih od kraja marta nisu viđali.

- Mislila sam da su na odmoru. Vreme je prolazilo, a one se nisu pojavljivale, pa sam pozvala policiju - rekla je komšinica Berta Baling. Kada su nadležni obili vrata stana, zatekli su jeziv prizor.

- Majka je nađena mrtva u predsoblju, dok su bliznakinje bile u njenom krevetu. Sumnja se da je najpre preminula majka, a da sestre, nisu mogle da pozovu pomoć, niti da izađu po hranu. Tela su bila neuhranjena - kost i koža. U stanu nije nađena nikakva hrana, tako da je pitanje koliko dugo mučenice nisu jele. Iako se u prvi mah sumnjalo da su se otrovale lekovima, obdukcija je pokazala da su umrle od gladi - rekao je izvor. Nesrećna Vesna i njene ćerke imale su težak život, a bile su i žrtve porodičnog nasilja.

- Vesnin muž je godinama tukao i maltretirao nju i ćerke. Nesrećnice su zbog toga više puta odlazile u sigurnu kuću tražeći spas. Vesna je nekako uspela da se razvede od njega i on ih je jedva ostavio na miru. Od tada je Vesna sama brinula o bolesnim ćerkama, iako je i sama psihički obolela - rekla je komšinica.

- Nije imala ničiju pomoć. Familija je nije obilazila. Iz njihovog stana često je dopirala buka - ispričale su komšije.

Inače, Vesna i njene ćerke bile su poznate bečkoj kancelariji za socijalni rad, s kojim su prekinule kontakt pre dve godine. Još 2017. komšinica je pozvala centar za socijalnu pomoć, koji je tada utvrdio da majka može samostalno da brine o bliznakinjama.

- Ispostavilo se da je to bila pogrešna procena, zbog čega će se ispitati odgovornost socijalnih radnika - rekli su izvori.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media