DOŠAO NA SUĐENJE ZBOG POKUŠAJA UBISTVA NOVINARA S KEZOM OD UVA DO UVA: Novi bezobrazluk političara iz SNS
Dragoljub Simonović, Foto: Vladimir Šporčić

suđenje

DOŠAO NA SUĐENJE ZBOG POKUŠAJA UBISTVA NOVINARA S KEZOM OD UVA DO UVA: Novi bezobrazluk političara iz SNS

Kada je podignuta optužnica s kvalifikacijom teško delo protiv opšte sigurnosti Jovanović je rekao da je to bio pokušaj ubistva

Objavljeno:

Pred Drugim Osnovnim sudoma u Beogradu za danas je zakazano suđenje doskorašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, optuženom da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića, koji ga je ranije u svojim tekstovima označio kao odgovornog za niz malverzacija.

Prethodni pretres odnosno početak suđenja odložen je jer se Simonović nije pojavio u sudnici uz obrazloženje da mu nije uručen poziv.

Tužilaštvo je za Simonovića predložilo maksimalnu kaznu od osam godina, a ostale saučesnike od pet do šest godina dok je jedan osoba zaključila sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice i zamenu za kaznu od pola godine kućnog zatvora.

Kada je podignuta optužnica sa kvalifikacijom teško delo protiv opšte sigurnosti Jovanović je rekao da je to bio pokušaj ubistva.

Simonović je optužen da je naložio paljenje auta Jovanovića kao opomenu i za to obećao nagradu, pa je 12. decembra prošle godine u njegovu garažu ubačen molotovljev koktel, od kojeg je izgorela i kuća i pričinjena šteta veća od pet miliona dinara.

Prema optužnici napravljen je svojvrsni lanac počinila u tom krivčnom delu.

Simonović je uhapšen 25. januara, a sredinom marta je saopštio da podnosi ostavke na funkcije u opštini i stranci uz tvrdnju da je reč o politčkom obračunu.

foto: Vladimir Šporčić

Osim Simonovića, za koga tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od osam godina, optuženi za paljenje kuće Milana Jovanovića su Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

Pevačica Bojana Cvetković Šijački priznala je da je pomagala u podmetanju požara i zaključila je sporazum o priznanju krivičnog dela. Na osnovu sporazuma osudjena je na šest meseci kućnog pritvora uz nošenje nanogice i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

foto: Vladimir Šporčić

Nakon što je optužen za paljenje kuće Dragoljub Simonović, za nanet "psihički bol i strah", tužio je Milana Jovanovića i urednika portala "Žig info" Željka Matorčevića zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke i tekstova na ovom portalu.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.