ČABA DER POVEZAN S MISTERIOZNIM ZLOČINOM: Nestali Nebojša iz Sombora likvidiran jer je skrivao ubicu?
Nebojša Karan i Čaba Der, Foto: Printscreen / Facebook, MUP Mađarska

JEZIVO

ČABA DER POVEZAN S MISTERIOZNIM ZLOČINOM: Nestali Nebojša iz Sombora likvidiran jer je skrivao ubicu?

Ukoliko češko Ministarstvo pravde odluči da Čabu Dera osumnjičenog za ubistvo Nebojše Markovića i još dva zločina u inostranstvu isporuči Srbiji, naši istražni organi ispitaće njegovu ulogu u nestanku a zatim i ubistvu Nebojše Karana

Objavljeno:

Ukoliko Čaba Der bude isporučen Srbiji, ovdešnji istražni organi ispitivaće njegovu umešanost u nestanak a potom i smrt Nebojše Karana iz Sombora, jer se veruje da je Karan pomagao plaćenom ubici u skrivanju.

Ukoliko češko Ministarstvo pravde odluči da Čabu Dera osumnjičenog za ubistvo Nebojše Markovića i još dva zločina u inostranstvu isporuči Srbiji, naši istražni organi ispitaće njegovu ulogu u nestanku a zatim i ubistvu Nebojše Karana. Kako "Politika" nezvanično saznaje, Karan, čije je telo krajem februara posle 18 dana potrage nađena na napuštenom salašu na putu ka Subotici, ubijen je zbog veze sa Čabom Derom (39) i njegovim saradnikom Alenom Ciglerom (40).

Čaba Der
Čaba Derfoto: MUP Mađarska

Karan, koji je odranije bio poznat policiji, kako se sumnja, pomogao je Deru u skrivanju nakon brutalne likvidacije Markovića. Ovaj Somborac je prema operativnim saznanjima najvervatnije ubijen kako ne bi otkrio detalje u vezi sa Derovim skrivanjem.

Na Karanovom telu bile su vidljive rane na grudima i glavi.

Prema rečima "Politikinog" sagovornika, policija sumnja da je ubijeni Karan bio u vezi sa Ciglerom osumnjičenim da je bio Derov saučesnik u izvšenju likvidacije na Banovom brdu.

- Cigler je "puntom" Dera dovezao do Ulice Rajka od Rasine, gde je on sa više hitaca iz pištolja usmrtio Markovića dok je vadio dečija kolica iz iz gepeka automobila. Šest dana kasnije je uhapšen, dok je protiv Čabe podneta krivična prijava i za njim je raspisana Interpolova poternica. Kako se pretpostavlja, Čaba koji je rodom iz Čantavira, prvih dana posle zločina na Banovom brdu krio se upravo na severu Vojvodine, verovatno na nekom od napuštenih salaša. Kada je Cigler uhapšen, oslonio se na pomoć njegovog prijatelja Nebojše Karan. Pretpostavlja se da je Karan nekoliko puta odbeglom Čabi donosio hranu i ostale potrepštine. A onda je 9. februara misteriozno nestao - priča "Politikin" sagovornik.

Nebojša Karan
Nebojša Karanfoto: Printscreen / Facebook

Policija i porodica nestalog mladića tragali su za njim 18 dana. Njegov otac i brat koji su u trenutku nestanka bili u kući ispričali su policiji da su čuli samo otvaranje i zatvaranje vrata. Pomislili su da je Nebojša izašao napolje. Od tada ga više nisu videli.

Prema dosadašnjim nalazima istrage, dovodi se u vezu sa sa ubistvima u Beogradu, Budimešti i Amsterdamu. Holanđani ga traže zbog sumnje da je u restoranu u julu prošle godine ubio Hrvata Ivana Serdarušića (62), koji je imao holandsko državljanstvo i više od 30 godina je živeo u ovoj zemlji.

Nekoliko meseci kasnije, u Budimpešti je, kako se sumnja, likvidirao biznismena Lasla V. Prema navodima mađarskih medija, žrtva i ubica su se tog 20. septembra 2018. dovezli na parking na periferiji grada. Kada su izašli iz automobila, ubica je naterao Lasla da klekne i potom mu u potiljak ispalio hitac iz pištolja. Telo je bacio u obližnji potok i pobegao.

U Beogradu je početkom januara ove godine ubijen Nebojša Marković, koga je sa više hitaca u grupi i glavu iz pištolja CZ-99, kako se vidi na sigurnosnim kamerama okolnih kuća, upucao Der.

U Hagu je pre izvesnog vremena održan sastanak predstavnika pravosudnih organa zemalja koje su raspisale poternicu za Čabom. Na ovom sastanku bilo je reči i o mogućnosti da se Deru za sve zločine sudi na jednom mestu, odnosno u državi kojoj bude prvo izručen. Pored toga, u ovom slučaju će se donekle uvažavati i njegova želja, odnosno izjašnjenje u koju zemlju želi da bude izručen.

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.