DS: Pretučen odbornik iz Knjaževca Dalibor Stanojević! MUP: Tuča ispred RESTORANA, dvojica lakše povređena
Đokić optužen za nasilje, Foto: Dragana Udovičić

incident

DS: Pretučen odbornik iz Knjaževca Dalibor Stanojević! MUP: Tuča ispred RESTORANA, dvojica lakše povređena

DS je osudila to nasilje i zatražila hitnu istragu i procesuiranje svih osoba

Objavljeno: 11:24h

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je odbornik te stranke i jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Knjaževcu, Dalibor Stanojević, brutalno pretučen tokom proslave Dana opštine "od strane predsednika Opštine Milana Đokića zajedno sa dvojicom saradnika", navodeći da se to desilo naočigled nekoliko svedoka.

DS je osudila to nasilje i zatražila hitnu istragu i procesuiranje svih osoba koje su "pesnicama, ogoljenom silom i primitivizmom žele nametnuti pravila i ponašanje koja odudaraju od civilizacijskih, ljudskih i demokratskih".

- Krvave kragne političkih neistomišljenika postaju obeležje i vidljiv znak politike režima. To se mora zaustaviti - navodi se u saopštenju.

Ovim povodom se oglasio i MUP:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti događaja u Knjaževcu, gde je nakon proslave Dana opštine Knjaževac, po izlasku iz restorana došlo do svađe i tuče između D.S (1977), odbornika Demokratske stranke, i M.B (1965), odbornika Srpske napredne stranke , u Skuštini opštine Knjaževac.

Policija je odmah po prijavi lekara iz Zdravstvenog centra Knjaževac izašla na lice mesta i preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja.

Obojica odbornika zadobili su lakše telesne povrede.

Policijski službenici odmah su o svemu obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Knjaževcu, koje je naložilo da im se dostavi izveštaj o događaju.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.