PRETIO JE SMRĆU TATJANI VOJTEHOVSKI I NJENOJ ĆERKI: Branko iz Majdanpeka osuđen na osam meseci kućnog zatvora
Tatjana Vojtehovski, Foto: Zorana Jevtić

ZATVOR ZA pRETNJE

PRETIO JE SMRĆU TATJANI VOJTEHOVSKI I NJENOJ ĆERKI: Branko iz Majdanpeka osuđen na osam meseci kućnog zatvora

Vojtehovska i njena ćerka su radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućene na parnicu

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci kućnog zatvora, uz elektronski nadzor (nanogicu), Branka Tomića (36) iz Majdanpeka zbog pretnji novinarki Tatjani Vojtehovski Stevanov i njenoj ćerki putem društvene mreže "Tviter".

Ovom odlukom, pooštrena je kazna Tomiću, pošto je preinačena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u februaru Tomić bio uslovno osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je utvrđenim olakšavajućim okolnostima za Tomića, koji je priznao krivično delo, ipak dao preveliki znacaj - "u odnosu na stepen krivice učinioca, jačinu ugrožavanja i povredu zaštićenog dobra, kao i okolnosti pod kojima je delo učinjeno", navodi se u obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda.

Tomiću je presudom izrecena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta - mobilnog telefona i kartice, kao i računarsko kućište.

Vojtehovska i njena ćerka su radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućene na parnicu.

Tomić je osuđen jer je 25. decembra 2018. godine na "Tviteru" sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovski Stevanov preteće sadržine.

Takođe jer je sutradan u toku emitovanja emisije "Život priča" na televiziji Prva, tokom koje novinarka komunicira sa gledaocima emisije putem društvene mreže "Twitter", sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovske preteći da će napasti na život i telo nje i njene kćerke.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.