SUĐENJE OKRIVLJENIMA ZA SMRT MALOG RADENKA TAPKA U MESTU: Jednu stvar i dalje nisu stigli da urade!
Jednu stvar i dalje nisu stigli da urade!, Foto: Večernje novosti

užas!

SUĐENJE OKRIVLJENIMA ZA SMRT MALOG RADENKA TAPKA U MESTU: Jednu stvar i dalje nisu stigli da urade!

Trojici optuženih stavlja se na teret da su izvršili po jedno krivično delo, teška dela protiv zdravlja ljudi

Objavljeno:

Suđenje u slučaju smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, iz lozničkog sela Kozjak u predmetu protiv trojica optuženih lekara, ortoped iz Opšte bolnice Loznica i dvojica doktora sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta ’’Dr Vukan Čupić’’ u Novom Beogradu, zakazano za sutra neće biti održano već je odloženo za jun, potvrdio je danas dečakov otac Milan.

- Trebalo je da se pred sudijom pojave veštaci Odbora za sudskomedicinska veštačenja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, ali nisu stigli da urade dopunski izveštaj koji je tražila sudija. Obavešten sam da je suđenje odloženo za jun, ali ne i o tačnom datumu. Očekujem da posle saslušanja veštaka sledi i donošenje presude, da sud utvrdi ko je odgovoran za ono što se dogodilo – rekao je danas dečakov otac Milan za Kurir.

Na prethodnom suđenju u Osnovnom sudu u Šapcu 25. marta ponovo su bili saslušani dečakovi roditelji i dva lekara iz lozničke Opšte bolnice i jedan iz Beograda. Inače, prvo ročište u ovom predmetu održano je 29. juna prošle godine. Osnovno javno tužilaštvo u Loznici podnelo je 23. februara 2018. optužni predlog protiv ortopeda iz lozničke bolnice i dvojice lekara sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Novom Beogradu i predložilo da im se izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

Trojici optuženih stavlja se na teret da su izvršili po jedno krivično delo, teška dela protiv zdravlja ljudi.

Terete se da su u periodu od 2. do 8. oktobra 2016. u Loznici i Beogradu, u uračunljivom stanju, pružili lekarsku pomoć povređenom Radenku, i da su, iz nehata, primenili očigledno nepodoban način lečenja i time prouzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja deteta usled čega je 8. oktobra 2016, nastupila njegova smrt u Institutu za majku i dete. Podsetimo, pošto je početkom godine dotadašnji sudija Mirjana Pajtić prešla u Viši sud sve njene predmete u rad, uključujući i ovaj, dobila je sudija Tatjana Ilić.

Inače, suđenje je u ovom slučaju počelo je tek kada je Apelacioni sud u Novom Sadu ’’kao stvarno i mesno nadležan sud’’ odredio Osnovni sud u Šapcu pošto je izuzeće tražilo svo troje sudija lozničkog Osnovnog suda koji postupaju u krivičnoj materiji.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.