ŠTA SE KRIJE IZA STRAVIČNOG POKUŠAJA UBISTVA POLICAJCA? Bogdanović je mnogima stao na žulj, STIGLA GA OSVETA!
Policija / Ilustracija, Foto: Printscreen / S.S. / Kurir, Damir Dervišagić

JEZIVO

ŠTA SE KRIJE IZA STRAVIČNOG POKUŠAJA UBISTVA POLICAJCA? Bogdanović je mnogima stao na žulj, STIGLA GA OSVETA!

Bivši policajac i nekadašnji funkcioner FK Vojvodina, ranjen u petak, bio je na ivici zakona. Istog dana pred sudom u Novom Sadu govorio o vatrenom obračunu iz 2014. godine

Objavljeno:

Novosadska policija intenzivno traga za napadačem na Dalibora Bogdanovića Boću (42), koji je teško povređen u eksploziji belog BMV X5, novosadskih registarskih oznaka, u petak uveče u Ulici Ilije Birčanina u naselju Detelinara, gde inače stanuje. Po nezvaničnim saznanjima "Novosti", tokom jučerašnjeg dana je privedeno više osoba iz kriminogene sredine, koje se ispituju o okolnostima preksinoćne eksplozije i pokušaja ubistva Bogdanovića. Neki od privedenih su bliski njemu, ali ima i onih sa kojima je ranije bio u sukobu.

Ispod vozila je postavljena eksplozivna naprava, aktivirana na daljinu, a u snažnoj eksploziji Bogdanoviću je amputirana leva potkolenica, i on se trenutno nalazi na Odeljenju intenzivne terapije Kliničkog centra Vojvodine i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi nam je rečeno da je pacijent u petak kasno uveče primljen sa teškim politraumatskim povredama i da je odmah po prijemu i stabilizacije opšteg stanje, operisan.

- Postoperativni tok protiče bez znakova lokalnih komplikacija - kažu u Kliničkom centru Vojvodine. - Pacijent je trenutno hermodinamski stabilan.

Po dosadašnjim saznanjima, eksplozivna naprava postavljena ispod vozila je eksplodirala u trenutku kada se Bogdanović isparkiravao, motor je bio uključen, radili su brisači i bila su upaljena svetla. Prethodno je navodno bio na rekreaciji i vratio se do stana. Automobil nije, kao uobičajeno, parkirao u garaži, već na ulici, te se pretpostavlja da je nakratko svratio do stana.

- Eksplozivna naprava je, pretpostavlja se, bila postavljena u prednjem delu vozila, ispod mesta vozača - saznajemo nezvanično. - Ne isključuje se mogućnost da je postavljena i nekoliko dana ranije, i da se čekao pogodan momenat da se aktivira na daljinu.

Bogdanović, inače bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina, bio je ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan. Za ranjavanje Bogdanovića pre pet godina optužen je Jovan Kecman Coja (39) iz Novog Sada, a na početku suđenja u petak u Višem sudu u Novom Sadu, Bogdanović koji je te večeri bio u društvu sa sada pokojnim Markom Markušem i njegovim ocem, izjavio je da ne zna ko je pucao, niti može da pretpostavi zašto bi neko u njega pucao i da Kecmana vidi prvi put.

U novosadskom sudu u toku je sudski postupak protiv Bogdanovića i još četvorice zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice.

OŠTEĆENO DEVET AUTOMOBILA I TRI LOKALA

Usled jake detonacije, koja se čula i u drugim delovima Novog Sada, polomljena su stakla na tri lokala u Ulici Ilije Birčanina na broju 11, prozor kuće na broju 10, a oštećeno je i devet automobila, na kojima su razbijena vetrobranska stakla, ulubljeni krovovi.

- U to vreme salon ne radi i nisam bila tu - priča nam juče Monika Novosel, vlasnica frizerskog salona, na kojem su polomljena stakla od izloga. - Tek u subotu ujutro kada me komšinica zvala, videla sam posledice eksplozije. Šteta jeste velika, ali je sreća da niko od slučajnih prolaznika nije stradao.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.