UHAPŠEN SLUŽBENIK MINISTARSTVA RADA, TRAŽILI NOVAC OD HUMANITARACA: BIA i MUP u surovoj akciji hapšenja po Srbiji
Policija hapsila redom/Ilustracija, Foto: Vladimir Šporčić

velika akcija policije

UHAPŠEN SLUŽBENIK MINISTARSTVA RADA, TRAŽILI NOVAC OD HUMANITARACA: BIA i MUP u surovoj akciji hapšenja po Srbiji

Nakon lišavanja slobode ovih lica pristupiće se pretresu po ZKP-u poslovnih kancelarija i stambenih objekata

Objavljeno:

Predstavnici nekoliko većih domaćih kompanija, kao i službenik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uhapšeni su juče u koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da su tražili novac od nevladine humanitarne organizacije "28. jun".

Naime, Bojan Mišić, špediter iz Niša, vlasnik i direktor "BRW Cars", Draško Kandić, službenik firme "Trace Serbia", Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme "Herba Farm" i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije, lišeni su slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem iz člana 366 KZ RS.

Oni su protivpravno zahtevali od predstavnika NVO "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra, kako bi omogućila nesmetan uvoz humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme, koje su predstavnici nevladine humanitarne organizacije "28. jun" prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Nakon lišavanja slobode pomenutih lica pristupiće se pretresu po ZKP-u poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilju fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo.

Određeno je rešenje o zadržavanju u trajanju od 48 časova Bojanu Mišiću, špediteru iz Niša, Drašku Kandiću, službeniku firme "Trace Srbija", Nebojši Nešiću, vlasniku firme "Herbafarm" i Milenku Nikiću službeniku ministarstva za rad zapošljavanja boračka i socijalna pitanja.

BONUS VIDEO:

Korupcija novac

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.