OSUMNJIČEN ZA RATNE ZLOČINE: Srbinu Krstiću još dva meseca pritvora
Krstić je uhapšen pre mesec dana u Uroševcu gde je pokušavao da izvadi dokumentaciju u nadležim službama, Foto: Profimedia / Nebojša Mandić

produžen pritvor

OSUMNJIČEN ZA RATNE ZLOČINE: Srbinu Krstiću još dva meseca pritvora

Osnovni sud u Prištini produžio pritvor uhapšenom Srbinu iz Kragujevca

Objavljeno: 18:24h

Posebno veće za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini produžilo je na još dva mesca meru pritvora Zlatanu Krstiću iz Kragujevca kojeg Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je izvršio krivično delo navodnog ratnog zločina.

Prema rečima advokata Dejana Vasića, Krstić koji se dovodi u vezi sa događajima u selu Nerodimlje u opštini Uroševac marta meseca 1999. godine, nema apsolutno nikakve veze sa pomenutim dešavanjima, jer tokom ratih dejstava nije boravio na Kosovu.

- Deseta je godina kako sma angažovan u odbranama brojnih ratnih zločina na Kosovu. Imao sam priliku da sarađujem sa velikim brojem stranih i lokalnih tužioca i do sada nisma u praksi zabeležio da za mesec dana tužilaštvo ne obavi baš ni jednu istražnu radnju iako je imperativno dužno da posupa hitno - ističe advokat Vasić i dodaje Zlatan Krstić koji od sedamdesetih godina živi u Kragujevcu nije bio ni pripadnik vojske ni policie kao i da je rodno Neordimlje posle rata posećivao u više navrata i sretao se sa ključnim sveodkom tužilaštva bez ikakvih problema. Inače, Krstić je uhapšen pre mesec dana u Uroševcu gde je pokušavao da izvadi dokumentaciju u nadležim službama.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.