SKANDAL U BEOGRADSKOJ ŠKOLI! Vozač došao po đake da ih vozi na ekskurziju, USTANOVILI DA JE PIJAN?
Pijani vozač došao po đake da ih vozi na ekskurziju?, Foto: Printscreen/Google streetview

AU!

SKANDAL U BEOGRADSKOJ ŠKOLI! Vozač došao po đake da ih vozi na ekskurziju, USTANOVILI DA JE PIJAN?

- Nije autobus isključen zbog pijanog vozača nego zbog nepoštovanja papirologije, jer je trebalo da se vozač odmori.

Objavljeno:

Zbog pijanog vozača, kojem je, kako pišu mediji, pronađeno 0,4 promila alkohola u krvi, đaci Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" iz Velikog Mokrog Luga nisu mogli da pođu na svoju dvodnevnu ekskurziju, koja je planirana juče, u sredu u 8 sati ujutru.

- Trebalo je juče da krenu u 8.00 sati na dvodnevnu ekskurziju sedmog razreda. Ispred škole smo bili u 7.20 sati. Vozač je pijan dovezao autobus, nije prošao alko-test. Tada smo čuli da ne može da se krene. Pokušali su da nam podvale priču da je stopirano zbog jedne devojčice koja neće ići pa moraju da pišu novi izveštaj - ispričali su roditelji.

Osamdesetoro dece višesatno je sedelo u autobusu, dok nije došao drugi vozač, koji je prošao proveru i konačno su krenuli. Međutim, tu nije kraj očaju ekskurzije.

- Kasnili su na sve moguće. To je tura Zlatibor, Šangajska osimica, gde je trebalo da imaju ručak do 16 sati, a stigli su u 17.30 pa deca nisu ni ručala, a uplatila su. Vozi ih jedan vozač, i to noću, a zabrnjeno je i jedno i drugo. Jutros su ih izbacili u 7 .00 iz hotela, šetali su po planini. Sad se vraćaju na ručak, kreću kada obiđu Zlatibor - dodaju roditelji.

Vreme za dremku

U Osnovnoj školi za jedan beogradski medij rečeno je da direktorka nije u školi, jer je na ekskurziji, kao i da ne mogu dati podatke o navedenom događaju.

Pozvali sU direktorku škole Lidiju Nikolić, koja je odbila bilo kakav odgovor, dvaput spustivši slušalicu.

- Zovete u pogrešno vreme - rekla je Nikolić kada smo je prvi put pozvali. Na pitanje zbog čega je pogrešno vreme, odgovorila nam je:

- Vreme popodnevnog odmora je od 14 do 17 sati - odgovorila je.

Na objašnjenje da je zovemo zbog učenika koji imaju problem na ekskurziji, spustila je slušalicu.

Pošto je i dalje radno vreme i radni dan, a i sa nama je razgovorala u 13.31 sat, pozvali smo je podsetivši je na ove činjenice, a ona je bez ijedne reči ponovo okončala razgovor.

Agencije negiraju incident

Nezvanično je potvrđeno da je vozač imao 0,4 promila alkohola u krvi, ali agencije i dalje to negiraju.

- Ekskurzija je otišla, nije naš autobus, ali mi smo organizatori - Rekli su za iz agencije "Miveks", dok iz vršačkog Alenik prevoznika, čiji su autobusi, kažu:

- Nije autobus isključen zbog pijanog vozača nego zbog nepoštovanja papirologije, jer je trebalo da se vozač odmori.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.