BIĆE OPTUŽENA ZA UBISTVO! Čedomorka za koju se sumnja da je ZADAVILA svoju BEBU bila URAČUNLJIVA tokom zločina
Čedomorka za koju se sumnja da je ZADAVILA svoju BEBU, bila URAČUNLJIVA tokom zločina, Foto: Kurir

preokret!

BIĆE OPTUŽENA ZA UBISTVO! Čedomorka za koju se sumnja da je ZADAVILA svoju BEBU bila URAČUNLJIVA tokom zločina

Obdukcija je utvrdila da je dete u noći između ponedeljka i utorka rođeno živo

Objavljeno:

U trenutku kada je svoju tek rođenu bebu, kako se sumnja, zadavila golim rukama, porodilja Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine, bila je uračunljiva tako da će, umesto za čedomorstvo, biti optužena za teško ubistvo.

Kako piše "Blic", veštaci neuropsihijatrijske struke saslušali su porodilju, koja se pod nadzorom i dalje nalazi na lečenju na Odeljenju ginekologije u valjevskoj bolnici, nakon čega su utvrdili da je u noći između ponedeljka i utorka, kada je nakon prirodnog porođaja golim rukama udavila u devetom mesecu rođenu bebu muškog pola, bila uračunljiva.

Taj izveštaj dostavljen je Osnovnom tužilaštvu, koje je takođe saslušalo Jelenu V.

- S obzirom na to da izveštaj veštaka govori da joj nije bila bitno smanjena uračunljivost, već da je u trenutku kada je usmrtila novorođenče bila svesna svojih postupaka i posledica, njen zločin će se, umesto kao čedomorstvo, prekvalifikovati u teško ubistvo, tako da se ceo predmet prebacuje na dalje postupanje i istragu Višem tužilaštvu u Valjevu – objašnjavaju naši izvori.

U svom iskazu, inače, majka dva deteta od šest i osam godina, branila se da nije usmrtila svoju tek rođenu bebu već da je, navodno, imala "spontani pobačaj".

Obdukcija je, međutim, utvrdila da je dete u noći između ponedeljka i utorka rođeno živo, da je prodisalo i bilo sposobno za vanmaterični život, a da je usmrćeno davljenjem. Telo bebe policija je pronašla zavijen u prsluk, u poljskom toaletu domaćinstva u Belotiću u kojem Jelena živi sa suprugom Milanom i njegovim ocem.

Milan V. je u prvoj izjavi istražnim organima, kako se saznaje, rekao da nije ni znao da mu je supruga trudna, a to, navodno, nisu primetile ni njihove komšije i ostali meštani Belotića. Dalja istraga i saslušanja trebalo bi da otkriju motive jezivog zločina.

Šta se dogodilo, inače, saznalo se tek u utorak kada je Milan suprugu dovezao na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Valjevu, zbog obilnog krvarenja. Pregledom je utvrđeno da se porodila, ali je Jelena odbila da kaže gde se novorođenče nalazi, posle čega je pozvana policija.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.