BIO JE CRVEN, KRVAV, A ONDA SE ISPOVRAĆAO! Bivša žena stakloresca koji je UBIO PEKARA otkrila SVE DETALJE ZLOČINA
Bivša žena stakloresca koji je UBIO PEKARA otkrila SVE DETALJE ZLOČINA, Foto: Facebook

svedočenje

BIO JE CRVEN, KRVAV, A ONDA SE ISPOVRAĆAO! Bivša žena stakloresca koji je UBIO PEKARA otkrila SVE DETALJE ZLOČINA

Sve je počelo u četvrtak, noć pre nego što je Nikola nestao...

Objavljeno:

Ivana Savović, bivša žena stakloresca Filipa Gavranovića, kome se sudi zbog ubistva pekara Nikole Ostojića 3. novembra 2017. godine u svojoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, svedočila je u nastavku suđenja za ovaj zločin. Ona je tom prilikom otkrila šta se sve dešavalo od dana koji je prethodio zločinu, a koji je bio ključan za dalji razvoj događaja, pa sve do otkrivanja tela Nikole Ostojića u staklorezačkoj radnji njenog bivšeg supruga.

Ivana je sa Filipom Gavranovićem bila mesec dana u braku pre nego što je Nikolino beživotno telo pronađeno u staklorezačkoj radnji njenog bivšeg supruga. Ivana je u sudnici Višeg suda u Beogradu pojasnila da je brak u međuvremenu poništen, a zatim detaljno objasnila šta se dešavalo tokom četiri dana koliko je trajala potraga za Nikolom.

- Sve je počelo u četvrtak, noć pre nego što je Nikola nestao. Pozvao me je drug Luka i rekao mi da hitno moramo da se nađemo. Tada mi je rekao da mu Filip već dva meseca nije vratio 2.000 evra koje je od njega pozajmio. Luka mi je tada rekao da me je mesec dana pre, kada mi je rekao da mu je Filip vratio novac, slagao, radi mira u kući. Pozvao me je jer ga je Filip već desetak puta odlagao - rekla je Ivana.

foto: Espreso.co.rs

Kako je dodala, to ju je strašno potreslo i odmah je pozvala svog tadašnjeg supruga, Filipa Gavranovića, da dođe.

- On je rekao Luki da će novac dobiti sutra, jer će on otići da naplati posao sa staklima kuće u Zemunu - rekla je Ivana.

Dovezao je kući, pa otišao da "naplati posao u Zemunu"

Kobnog dana, u petak, kako dodaje, Filip ju je dovezao kući sa posla oko 15.30 sati, nakon čega iz kuće odlazi, govoreći da ide da naplati posao nakon čega će ih vratiti prijatelju.

- Oko 18 sati kada smo se dopisivali rekao mi je da čeka da dođe žena kojoj treba da naplati 200 evra od posla. Ni u jednom trenutku nije mi pomenuo da sedi sa Nikolom i primetila sam da je čudan preko poruka. Kada sam mu rekla da ću poći ka njegovoj radnji rekao mi je "Stani! Nemoj da si krenula!". Ipak, ja sam sela u taksi i došla ispred radnje koju sam zatekla zatvorenu rešetkama, u mraku, sa katancem na vratima. Kada sam ga pozvala, javio mi se nenormalnim glasom, unezveren, zadihan, govoreći da se spustim ulicu niže, u Balkansku - priča Ivana.

foto: Espreso.co.rs

Kako dodaje, Filipa je čekala pola sata kada je on došao automobilom, koji je bio prethodno parkiran - ispred njegove radnje.

- Dao mi je 200 evra i kada sam podigla glavu da ga pogledam ispred sebe sam videla čoveka crvenog lica, mokre kose i preznojanog, sa otečenim zglobovima na šakama i rukama. Uzela sam mu ruke i videla da između prstiju ima posekotine kao od stakla. Rekao mi je "Takav je posao" i tek tada mi rekao da je pio pivo sa Nikolom. Rekao je da se povredio u svojoj radnji, tako što se sapleo i udario o giljotinu. Nakon toga, Filip je otvorio tokom vožnje vrata automobila i povratio - dodaje Ivana.

Prema njenim rečima, nakon toga je u navodnoj masonskoj loži uzeo je 1.800 evra, dok ga je ona čekala u kolima preko sat vremena. Potom odneli su ceo dug Luki.

"Sve vreme sam mu gledala u ruke, pitala sam ga da li ima veze sa nestankom"

Sutradan ujutru, Filipa poziva Nikolina žena Vera Ostojić, da kaže da Nikola prethodne večeri nije došao kući.

- Filim mi je rekao kako mu je Vera rekla da je nestala kesa sa dinarima iz njihove kuće. U tom trenutku shvatila sam - kako smo Luki vratili novac. Svašta je počelo da mi prolazi kroz glavu, pomišljala sam da nisu Nikolu oteli... Sa tim mislima otišla sam sa Verom, Filipom i Verinim bratom da prijavimo nestanak u policiji. Sve vreme gledala sam samo u Filipa, u njegove ruke. Kada smo se odvojili od njih pitala sam ga da li ima ikakve veze sa ovim, on mi je rekao da sam bolesna, da sam psihopata, kako on ni mrava ne bi zgazio - dodaje Ivana.

Vera Ostojić je tada, dodaje Ivana, predložila da Nikolu potraže u Starčevu, gde je njegov telefon pokazivao signal.

- Filip je pristao, čak je i kupio sok i čokoladu za Nikolu, kako je rekao, ako mu zatreba da se okrepi, a i za sve nas kupio je baterijske lampe. Potraga po čistini trajala je do duboko u noć - dodaje.

foto: Espreso.co.rs

"Izvadio je ključ, ruke su mu drhtale"

Sutradan, u nedelju, Filip i Ivana nalaze se sa Nikolikom ženom koja je želela da pogleda snimke kamera iz obližnjeg hotela, nakon čega je zahtevala da uđe u staklorezačku radnju, kako bi videla gde su stakla za kuću u Zemunu koju je ranije pomenuo.

- Promenio je izraz lica. Izvadio je ključ, ruke su mu drhtale. Ja sam ušla prva i sa desne strane primetila da je navučena crna zavesa, koja nikada ranije nije bila navučena. Razgrnula sam je i videla da je giljotina skroz pomerena, on se stvorio pored mene s leve strane, zaklonivši mi pogled ka kupatilu i uhvatio me za ramena i sklonio. Onda se sagao i uzeo parče stakla i posekao se, kako bi mi dokazao kako se lako poseče u radu sa staklom - dodaje Ivana.

Nakon toga, Ivana zahtevala od Filipa da joj pokaže tu kuću u Zemunu, za koju je rekao da izrađuje stakla za 28 prozora. Odveo ju je, priča, do neke kuće na kojoj je izbrojala samo 7-8 otvora za prozore.

Te večeri Ivana je otišla kod roditelja kojima je poverila svoje sumnje. Nakon toga je otišla u policiju gde je Gavranovića prijavila.

Gavranović se branio da mu "bivša žena nije kompetentna"

Gavranović je, reagujući na izjavu svoje bivše žene, rekao radnja postoji preko 50 godina i da Ivana "nije kopetentna da kaže da zavese nikada nisu bile navučene ili katanac stavljen, za tih 11 meseci koliko su bili zajedno".

Nakon Ivane Savović, pred sudom govorio je sudski veštak, predsednik komisije sa Instituta za sudsku medicinu gde je obavljena obdukcija.

Prema rečima veštaka, do smrti je došlo iskrvarenjem, usled povreda nanetih tupim predmetom u predelu glave, lica i vrata. Osim toga prema obdukcijom nalazu, Ostojić je imao na telu i posekotine nanete oštrim predmetom. Pred sudom juče je rečeno da je Nikoli naneto preko 26 udaraca u glavu, zbog čega je došlo do gubitka svesti. Pored njegovog tela pronađeni su dleto i čekić.

"Te nedelje je kupovao mnogo zavoja"

Vera Ostojić zamolila je na suđenju iz publike da dopuni svoj iskaz. Kako je ispričala apotekarka iz Resavske ulice, Filip je dolazio kako bi kupovao veliku količinu zavoja te nedelje i imao zavijenu ruku.

Gavranović je i na to imao odgovor.

- To je tačno, ali u pitanju nije bila posekotina već prirodna povreda, iz vremena kada sam se bavio košarkom. Zavoje koristim kako bi bandažirao zglob i na njega mažem kremu za bolove - rekao je on.

Nakon toga Vera Ostojić počela je da dobacuje iz publike rekavši mu "Slepče! Crkao da bog da", nakon čega ju je sudija udaljila iz sudnice.

Zločin koji je šokirao Beograđane

Stravično ubistvo pekara Nikole Ostojića dogodilo se 3. novembra 2017. godine u samom centru Beograda, u Resavskoj ulici. Pre nego što je zločin otkriven, policija, prijatelji i porodica danima su tragali za Nikolom čiji je nestanak prijavila supruga. Gavranović, inače jedan od najboljih prijatelja Ostojića, koji je držao lokal gotovo prekoputa Nikolinog, takođe je danima tragao za njim.

Gavranović, koji se oženio samo par nedelja pre toga, sa Ostojićevom suprugom tragao je za Nikolom po Beogradu, ali i po okolini grada gde ih je vodio signal sa Nikolinog mobilnog telefona. Potraga je bila bezuspešna, sve dok Gavranovićeva supruga nije ispričala porodici a potom i policiji da sumnja da njen muž ima neke veze sa Nikolinim nestankom. Kako je rekla od te večeri Gavranović se ponašao čudno, imao je krv na garderobi, a njegov automobil danima je bio parkiran ispred njegovog lokala koji je bio zatvoren od dana kada je prijavljen Nikolin nestanak.

Policija je posumnjala da on ima neke veze sa zločinom i na ispitivanju se ponašao čudno, pa su dobili nalog i ušli u njegov lokal u Resavskoj. Tada je otkriven jeziv zločin. Nikolino beživotno telo pronađeno je u staklorezačkoj radnji zatrpano tepihom, materijalima, ramovima, staklom....

Porodica je gledala iznošenje Ostojićevog tela iz lokala svog prijatelja

Gavranović je uhapšen, a šokirana supruga i porodica mladog pekara stajali su preko puta ulice, ispred Nikolinog lokala, i u šoku gledala kako policija obavlja uviđaj i iznosi Ostojićevo telo.

Tada je otkriveno i da je Gavranović, nakon što je ubio Ostojića, njegovu torbicu, stvari i mobilni telefon bacio u kontejner. Kontejner su kasnije te večeri ispraznili đubretari, pa je signal Ostojićevog telefona pokazivao da se nalazi u Pančevu, na nasipu u Crvenki i slično...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.