MILOJKU PRETI OZBILJAN ZATVOR! Evo koliko bi voditelj mogao da provede iza rešetaka!
Milojko Pantić, Foto: Dado Đilas, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

šta će biti?

MILOJKU PRETI OZBILJAN ZATVOR! Evo koliko bi voditelj mogao da provede iza rešetaka!

Hapšenje Milojka Pantića usledilo je nakon što je na raskrsnici Ulice sajmiške i prilaznog kolovoza Sajmiške zanemario znak "stop" i sudario se sa džipom Intervente jedinice

Objavljeno: 15:03h

Jedan od najpoznatijih sportskih novinara Milojko Pantić priveden je sinoć na Brankovom mostu, nakon što je vozio u suprotnom smeru, a noć je proveo u pritvoru.

On je danas oko 12 časova nakon izlaska iz pritvora medijima priznao da je vozio u alkoholisanom stanju i objasnio da se vraćao sa svadbe na kojoj je popio mali više kao i da nije udario u kola interventne policije.

Hapšenje Milojka Pantića usledilo je nakon što je na raskrsnici Ulice sajmiške i prilaznog kolovoza Sajmiške zanemario znak "stop" i sudario se sa džipom Intervente jedinice.

Nakon toga je nastavio sa divljačkom vožnjom preko Brankovog mosta, pritom vozeći suprotnom stranom pokušavakući da pobegne.

Nedugo zatim, Pantića su policajci sa kojima se sudario uhapsili i ustanovili da poznati sportski komentator ima 1,73 promila alkohola u krvi.

Inače, ovaj zabeležen nivo alkohola u krvi podvodi se pod teško pijanstvo.

Početak potpune nesposobnosti za vožnju, pogoršanje perifernog vida, ozbiljno pogoršanje koncentracije dolazi ako imate od 1.2 do 1.4 promila alkohola u krvi.

Ukoliko u krvi imate preko 1.3 promila alkohola predviđeno vreme trežnjenja je oko 13 sati, što je Milojko donekle ispunio s obzirom na to da je uhapšen sinoć u 23.30 h, a pušten danas oko 12 časova.

Visina novčane kazne kao i način kažnjavanja ukoliko vas uhapse zbog teškog pijanstva razlikuje se samo ako ste izazavali udes ili niste.

Kada je reč o novčanoj kazni, koja je predviđena za veoma teško pijanstvo (1,61 do 2 promila alkohola u krvi ) koje za posledicu ima udes, ona se kreće od 100.000 do 120.000 dinara. Zatim, kazna zatvora od 15 do 60 dana, 14 negativnih poena i dozvola se oduzima na najmanje osam, a najviše dvanaest meseci.

Ukoliko niste izazvali udes, a u krvi imate 1,21-1,6 promila alkohola sleduje vam novčana kazna od 100.000-120.000 din ili najmanje 15 dana zatvora, najmanje 8 meseci zabrane i 9 poena.

Da li će Milojko proći nekažnjeno ili će protiv njega biti podneta samo krivična prijava kako se spekuliše?

Pišite nam!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.