DAFINA DALA ARKANU MILION I PO MARAKA! Saznanja iz dokumenata tajne službe! NOĆ PRED BANKROT UZIMAO PARE IZ DŽAKOVA
Dafina i Arkan, Foto: Vladimir Sporčić, Shutterstock

STROGO ČUVANA TAJNA

DAFINA DALA ARKANU MILION I PO MARAKA! Saznanja iz dokumenata tajne službe! NOĆ PRED BANKROT UZIMAO PARE IZ DŽAKOVA

Nekadašnja vlasnica Dafiment banke Dafina Milanović je devedesetih godina političarima davala velike sume novca, a među njima je bio i Arkan...

Objavljeno: 01.05.2019. 20:19h
  • 4

Milanovićeva je Ražnatoviću dala novac za otvaranje menjačnice u Čumiću, ali i lokale na lokaciji koja je u to vreme bila veoma atraktivna, pokazuje dokument tajne službe u koji je Kurir imao uvid.

Nekadašnja vlasnica Dafiment banke Dafina Milanović je devedesetih godina političarima davala velike sume novca, o čemu je Kurir pisao, ali su se na njenom platnom spisku našle i mnogobrojne druge ličnosti, poput komandanta Srpske dobrovoljačke garde (SDG) Željka Ražnatovića Arkana!

Naime, u dosijeu Državne bezbednosti (DB), u koji je Kurir imao uvid, a koji predstavlja „presek saznanja“ o Milanovićevoj, navodi se da je Arkan od kontroverzne bankarke dobio milion i po maraka, ali i lokale na atraktivnoj lokaciji u Beogradu.

Pomoć u ratu

- Prema nekim informacijama, pokojnom Željku Ražnatoviću Arkanu uručila je, navodno, 1,5 miliona nemačkih maraka za otvaranje menjačnice na jednoj od lokacija u Čumićevom sokačetu i poklonila mu lokale kod beogradske stanice Vukov spomenik - piše u dokumentu DB, koji nosi oznaku „službena tajna, strogo poverljivo“. Dokument je sačinjen nakon 2000. godine.

Inače, ranije se u javnosti spekulisalo da je Milanovićeva davala Arkanu pozamašne sume novca tokom ratnih sukoba na prostoru SFRJ, odnosno u vreme dok je on komandovao „tigrovima“ na ratištu u BiH. Navodno je i Arkan, prema svedočenju brata Dafine Milanović, jednom rekao da je „Dafiment banka finansirala i rad Centra Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu“.

Bivši operativac DB Božidar Spasić potvrđuje za Kurir da je Ražnatović bio među onima koji su, kako kaže, uzimali „šakom i kapom“ novac iz Dafiment banke.

Saglasnost države

- Arkan je dobijao pare ili ih je uzimao reketom, koliko mu treba, uz saglasnost države. DB je desetak dana pre bankrota banke znao da će se to desiti. Privilegovanima je sugerisano da idu po novac. Arkan je noć pre zvanične objave o bankrotu upao kod Dafine Milanović i u džakovima iznosio para koliko je smatrao da treba da iznese - navodi Spasić.

Podsetimo, osim Ražnatoviću, novac iz ove banke odlazio je i političkim strankama, političarima, biznismenima... Kako je i Milanovićeva rekla u jednoj od retkih prilika, „novac iz Dafiment banke je razvlačen u džakovima“. Ona je, inače, u narodu ostala poznata po tome što je nudila visoke mesečne kamate na štednju, čime je privukla veliki broj građana, koji su potom prevareni.

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media