NAVIJAČ PARTIZANA OSLOBOĐEN ZA UBISTVO IVANA PEROVIĆA! Razlog je  NEDOSTATAK DOKAZA
Razlog je NEDOSTATKA DOKAZA, Foto: Printcsreen

apelacija oborila presudu

NAVIJAČ PARTIZANA OSLOBOĐEN ZA UBISTVO IVANA PEROVIĆA! Razlog je NEDOSTATAK DOKAZA

Krasić je bio optužen da je 22. oktobra 2011. godine po prethodnom dogovoru zajedno sa NN licima, lišio života Ivana Perovića i doveo u opasnost život Đorda Stanojevića

Objavljeno: 25.04.2019. 14:12h

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je zbog nedostatka dokaza oslobodio Milana Krasića (31) iz navijačke grupe "Alkatraz" od optužbi za ubistvo Ivana Perovića (20), pripadnika navijačke grupe "Zabranjeni", 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu.

Ovom odlukom trećestepenog veća Apelacionog suda preinačena je drugostepena presuda (istog suda) iz juna 2018. godine, kojom je Krasić bio osuđen na 14 godina zatvora za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Ivan Perović
Ivan Perović foto: Printcsreen

Prvostepenom presudom Višeg suda iz juna 2016. godine, Krasić je bio oslobođen od optužbi, kao i sada pravosnažnom presudom.

U obrazloženju oslobađajuće presude, koja je danas objavljena na sajtu suda, ističe se da je "svaka sumnja da je Krasić izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu ostala na nivou indicija".

"Kako sud donosi presudu samo na osnovu činjenica u čiju je izvesnost uveren, veće Apelacionog suda koje je odlučivalo u trećem stepenu primenom načela 'in dubio pro reo' (u slučaju sumnje presuditi u korist okrivljenog) oslobodilo je okrivljenog od optužbe", navodi se u odbrazloženju.

Krasić je bio optužen da je 22. oktobra 2011. godine po prethodnom dogovoru zajedno sa NN licima, lišio života Ivana Perovića i doveo u opasnost život Đorda Stanojevića.

Milan Krasić
Milan Krasić foto: Printscreen

Druga dvojica koji su bili optužena u ovom slučaju kao saizvršioci, ranije su pravosnažno oslobođeni optužbi za teško ubistvo.

Krasić uhapšen u Briselu u junu 2012. godine po poternici Srbije, pošto je nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

Mediji su pisali da je motiv ubistva Perovića bio sukob navijačkih grupa oko prevlasti na južnoj tribini stadiona Partizana.

U detaljnom obrazloženju pravosnažne presude, navodi se da trećestepeno veće suda smatra da nema dokaza da je između okrivljenih postojao prethodni dogovor, jer bi u tom slučaju svako od njih trebalo da ima određenu ulogu i radnju kojom bi doprineo izvršenju krivičnog dela.

Jedino što je utvrđeno jeste da se Krasić sa suvozačevog sedišta obratio oštećenima rečima "Šta radite" - a to, kako dodaje sud, ne može biti potvrda izvršenja krivičnog dela.

Nelogično je da, ako je postojao plan, Krasić sebe izlaže mogućem prepoznavanju svedoka i oštećenih jer su svi oni bili u neposrednoj blizini kola.

U toku postupka je i iz iskaza svedoka dokazano da Krasić nikada ranije nije imao sukobe sa njima, niti se poznavao sa njima, a posebno se te večeri nije sukobljavao sa njima, navodi se u odluci.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media