ČETVORO SRBA POGINULO U HRVATSKOJ! Poznato je na kojoj brzini JE BRZINOMETAR ZAKUCAO!
Poznato je na kojoj brzini JE BRZINOMETAR ZAKUCAO!, Foto: Printscreen HRT 4, Printscreen YouTube

au!

ČETVORO SRBA POGINULO U HRVATSKOJ! Poznato je na kojoj brzini JE BRZINOMETAR ZAKUCAO!

Policija sumnja da je uzrok stravične saobraćajke to što je vozač automobila zaspao

Objavljeno:

Četvoro državljana Srbije poginulo je u noći između srede i četvrtka u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj, dok je jedna osoba povređena, saopštila je policijska uprava vukovarsko-sremska. Nesreća se dogodila oko 0.30 na autoputu A3, nedaleko od odmorališta Bošnjaci u smeru ka Zagrebu.

Kako prenose hrvatski mediji, u "škodi oktaviji" slovenačkih registarskih tablica nalazilo se pet osoba, svi državljani Srbije. U jednom trenutku vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta te udario u zaštitnu ogradu uz autoput.

U nesreći su stradali Aleksandra Janković (43), Žikica Janković (47), kao i vozačVladica Rašić (42) i njegov sin N. R. (14) koji su iz Krušeca. Ozleđen je suvozač Dragan Vučićević (28). On je smešten u bolnicu u Vinkovcima i, kako prenose mediji, u stabilnom stanju.

Od siline udara svi putnici su ispali iz automobila, osim suvozača koji je preživeo i to najverovatnije zato jer je bio vezan. Na mestu nesreće tri su osobe smrtno stradale dok su četvrtu osobu pokušali da reanimiraju u vinkovačkoj bolnici.

Prema prvim informacijama, brzinomer je ostao zakucan na 140 na sat.

"Od siline udara i zadobijenih povreda stradalo je četvoro, dok je suvozač, koji se jedini koristio sigurnosni pojas, lakše povređen", navode iz PU Vukovarsko-sremske.

Preživeli Dragan Vučićević (28) iz Beograda je na put u Sloveniju krenuo putem aplikacije "Tražim prevoz". Jedini je u automobilu bio vezan.

"Osoba koja je preživela zadobila je lakše telesne povrede i u stanju je šoka. Trebalo bi da ostane na posmatranjima još nekoliko dana nakon čega će biti otpušten kući", rekla je Sonja Marinković, portparol Opšte Županijske bolnice Vinkovci.

Škoda oktavija karavan nakon nesreće je odvezena kod automehaničara u Županju. Vozilo je jako oštećeno, aktivirana su oba vazdušna jastuka, a brzinomer je ostao blokiran na nekih 140 km/h.

Policija sumnja da je uzrok stravične saobraćajke to što je vozač automobila zaspao.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.