KAKO MU JE TO PALO NA PAMET: Mladić iz Kruševca iščupao na stotine crepova i odžak sa kuće (FOTO)
Incident odigrao se u porodičnom dvorištu na periferiji Kruševca, Foto: Dado Đilas

UŽASNO

KAKO MU JE TO PALO NA PAMET: Mladić iz Kruševca iščupao na stotine crepova i odžak sa kuće (FOTO)

U naselju Dedina gde se sve izdogađalo jedan od meštana pravio je žurku, na kojoj je u subotu uveče,kao gost bio osumnjičen

Objavljeno:

Mladić Mario V.(21) udario je po glavi Kruševljanina Radovana Cvetkovića (59), teškog srčanog bolesnika, posle čega se popeo na krov Cvetkovićeve kuće i sa nje poskidao nekoliko stotina crepova i odžak!

Kako saznajemo, u naselju Dedina gde se sve izdogađalo jedan od meštana pravio je žurku, na kojoj je u subotu uveče,kao gost bio osumnjičeni.Sa posekotinama na rukama, ušao je u dvorište gde je sedeo Cvetković sa porodicom i otpočeo razgovor.

-Ništa nije ukazivalo na to šta će dalje da se dogodi,jer se znamo od ranije, on je iz naselja Marko Orlović, oženjen je tu u Parunovcu, pitao me je za zdravlje i razgovarali smo normalno-svedoči za “Novosti” Radovan Cvetković, koji radi kao portir u Gradskoj upravi Kruševac. - Ostao sam pribran, jer sam shvatio da je pod dejstvom alkohola.

Vlasnik kuće kaže da se potom zbog porodice sa osumnjičenim udaljio do kapije, jer je ovaj postao vulgaran.Tu su posedeli neko vreme, kada je stigao komšija koji je pravio žurku sa još jednim mladićem. Zatim su usledili rasprava i koškanje između osumnjičenog i slavljenika, ali je Mario V. udario Cvetkovića u glavu.

- Pao sam na zemlju, ali sam uspeo nekako da uđem u dvorište, dok su se oni udaljili-iznosi Cvetković, koji je posle infarkta operisan prošlog septembra. -Mislio sam da je sve gotovo. Kad, nakon samo par minuta, vidim ga na krovu kuće gde inače živi moja ćerka sa unucima!Sigurno se popeo preko šupe.Počeo je da baca crepove.Krenuli smo da zovemo policiju, samo je moja ćerka okrenula pet puta, a na kraju sam pozvao i ja. Zvale su i komšije,ali je policija došla tek kada je prošlo 20 sati.Jednom su nam i spustili slušalicu kada smo zvali.

U međuvremenu, iznosi, Mario V. nastavio je da divlja i ta drama, dodaje, trajala je par sati.

-Bacao je crepove sa jedne, pa sa druge strane, pa juri do oluka...-kaže Cvetković. -Pokušavala su dva dečka da ga sklone, nisu uspeli.Na kraju je došla i policija i interventna,ali ništa nisu preduzimali da ga uklone sa krova. Tek je situaciju rešio pripadnik interventne, koji je skočio na krov i za minut i po ga savladao,uz pomoć jednog policajca iz našeg naselja.

Epiloga cele drame Cvetković se ne seća, jer mu je pozlilo. Kako su nam ispričale njegova supruga Ružica i ćerka Sanja bio je bez svesti nekih 15 minuta.Sanitetom je prebačen do Hitne pomoći, posle čega su ga lekari povratili, a potom su ga pregledali i specijalisti. Cvetković kaže da je sa jednim pripadnikom interventne doživeo i neprijatnost, jer ga je, tvrdi, par puta grubo gurnuo u grudi tražeći mu ličnu kartu. Dodaje da je nezadovoljan zbog brzine dolaska policije i same reakcije na terenu i da je zvaničnu pritužbu podneo u ponedeljak.

Osumnjičenom 90 dana zatvora

U odgovoru dostavljenom “Novostima” iz kruševačke policije, navodi se da su “pripadnici MUP odmah po prijavi da se 23.-godišnji muškarac popeo na krov kuće R.C. i baca crep, izašli na mesto događaja“, kao i da je “patrola obezbedila lice mesta kako niko od ukućana i meštana ne bi bio povređen”.

-S obzirom da je muškarac sve vreme bio agresivan, da je vikao i bacao crep sa krova, policajci su pozvali interventnu jedinicu, koja je ubrzo stigla i sklonila ga s krova-stoji u odgovoru “Novostima”.- O događaju je obavešteno OJT,koje se izjasnilo da ima elemenata krivičnog dela oštećenje i uništenje tuđe stvari koje se goni po privatnoj tužbi. Protiv 23.godišnjeg muškarca podnete su prekršajne prijave za učinjene prekršaje nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča i vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.Po hitnom postupku priveden je sudiji za prekršaje koji mu je izrekao kaznu zatvora do 90 dana i novčanu kaznu.S obzirom da je R.C. došao u policiju i žalio se na brzinu i postupanje policijskih službenika, PU u Kruševcu proverava ove navode.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.