KO JE CRNI ĐORĐE SUBOTIĆ? Pokušaji ubistva, zatvori, najveće KRAĐE U SFRJ, a onda MAFIJAŠKI KLANOVI i otimanje!
Karađorđe kao mladić i sada, Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

dosije subotić

KO JE CRNI ĐORĐE SUBOTIĆ? Pokušaji ubistva, zatvori, najveće KRAĐE U SFRJ, a onda MAFIJAŠKI KLANOVI i otimanje!

Karađorđe Subotić, glava popularne porodice iz Kaluđerice ima prošlost ravnu holivudskom filmu, da bi na kraju završio u rijalitiju sa bivšom ženom i ćerkom

Objavljeno:

Karađorđe Subotić bio je jedan od momaka ekipe Borisa Petkova. Petkov je bio jedan od poslednjih iz stare garde jugoslovenskih kriminalaca i jedan od glavnih “glumaca” kultnog filma o beogradskom podzemlju – “Vidimo se u čitulji”, kao i aktera knjige “Kriminal koji je izmenio Srbiju”. Česte su mi gotografije i sa Milovanom Vujisićem Vujom koji je ubio Ranka Rubežića za koga je i radio do nekog vremena.

Za Karađorđa kruže priče da je bio jedan od najboljih lopova nekadašnje SFRJ.

Karađorđe sa Borisom Petkovim
Karađorđe sa Borisom Petkovimfoto: Privatna arhiva

Davne 1989. godine policiji ga je prijavila devojka koju je "ispalio" za večeru, a ona ga je na osnovu opisa pljačkaša prepoznala i prijavila. Dugo je u CZ-u vreme provodio po samicama.

Karađorđe je poznat i po bežanju iz zatvora:

foto: Privatna arhiva

- Godine 1990, komandir Toma me je izveo na hodnik i skinuo me golog. Na moje negodovanje je rekao da moraju ponovo da me vode kod lekara. Ja sam nakon toga imao razgovor s advokatom, koga sam odmah otkačio, a kada je on izlazio, video sam da komandir nije zaključao vrata. Iskoristio sam to i izašao sam na ta vrata i počeo da se bijem sa tim komandirom Tomom. Dok je on bežao dozivajući ostale komandire, ja sam preskočio ogradu i pobegao. Prešao sam italijansku granicu bez problema sa prijateljevim pasošem, ali sam napravio veliki problem jer nisam imao dovoljno novca kod sebe za prelezak u tu zemlju. Oni su me zbog toga priveli u stanicu, a onda sam uspeo da iskočim kroz prozor i u tom trenutku sam polomio skočni zglob, čega nisam bio svestan dok sam bežao - ispričao je Karađorđe.

Na Karađorđa je nekoliko puta pokušan atentat, ali on je svaki put preživeo:

- Pretekao me je automobil, a onda je počeo da koči kako bi stao. Ja sam mislio da je to bio moj prijatelj koji je žurio na posao jer je imao isti auto, pa sam pustio da me obiđe. Kada sam stao, odjednom sam čuo prasak i pucanje stakla. Na mene je tada ispaljeno osam metaka, ali me na sreću nijedan nije pogodio. Tada sam okrenuo svoje vozilo i požurio ka Kaluđerici. Nisam mogao da verujem da sam prošao bez povreda. Mene su više puta pokušavali da ubiju, izranjavan sam bio svuda po telu, ali sam živ, zbog čega su me zvali dete sreće - rekao je Karađorđe.

foto: Privatna arhiva

2007. godine Karađorđe je uhapšen u Budvi na osnovu međunarodne Interpolove poternice zbog teških razbojništava i krvnih delikata! Karađorđe je uhvaćen u noćnom klubu "Stara Crna Gora" u Bečićima.

Karađorđe je poznat kao član klana koji je predvodio Zoran Božović, zvani Boža Pub, koji je 2000. godine organizovao spektakularno bekstvo njegove grupe iz požarevačkog zatvora, gde je ležao zbog teških razbojništava. Karađorđe i Boža Pub kasnije su zajedno uhapšeni posle jedne akcije srpske policije.

Za Subotićem policija je tragala zbog sumnje da je sa Darkom Ranisavljevićem 25. marta 2002. godine u Bulevaru crvene armije u Beogradu opljačkao dve radnice Međunarodnog crvenog krsta.

Uz pretnju pištoljima oni su ih primorali da im daju 200.000 evra i pola miliona dinara. Zbog ovog razbojništva Ranisavljević je osuđen na tri godine zatvora, dok Subotić tada nije bio ni optužen.

Karađorđe skroz desno, pored njega Milovan Vujisić Vuja
Karađorđe skroz desno, pored njega Milovan Vujisić Vujafoto: Printscreen/ Facebook/ Legende devedesetih

Protiv njega je bila podignuta optužnica zbog razbojništva u fabrici kompakt-diskova u Beogradu, iz koje je sa još uvek nepoznatim saučesnikom ukrao 165.000 CD-ova, kao i kompjutersku opremu. Prema informacijama iz istrage, njih dvojica su 26. februara 2002. godine upali u fabriku u Čingrijinoj ulici i radnicima vezali ruke i noge.

On je takođe bio optužen i da je dan ranije, od vlasnika te fabrike pokušao da iznudi 100.000 maraka i ponudio mu da ga "obezbeđuje" za 10.000 maraka mesečno. Pošto ga niko od vezanih radnika nije prepoznao, oslobođen je ove optužbe, ali je kasnije predmet ponovo vraćen na suđenje.

Karađorđe je bio u "ratu" sa čuvenim zemunskim klanom, pa je Dušan Spasojević slao i ekipu da ga likvidiraju.

Subotić je u žižu javnosti dospeo u vreme dok se njegova bivša supruga Ljuba Pantović nalazila na imanju u Lisoviću.Njegova maloletna ćerka Aleksandra tada je ostala u drugom stanju sa njegovim protivnikom Aleksandrom Čabarkabom, koji je za medije izjavljivao da je bio i u vezi sa Ljubom Pantović.

Čabarkapa je uhapšen zbog pokušaja ubistva Karađorđa Subotića, a kako navode naši izvori rat između njih dvojice počeo je zbog osvajanja ilegalnih poslova u Kaluđerici.

Aleksandar Čabarkapa
Aleksandar Čabarkapafoto: Zorana Jevtić

Reč je o pokušaju preotimanja nelegalnih poslova u Kaluđerici. Naime, Karađorđe je bio “strah i trepet“ pre nekoliko godina u tom naselju. U trenutku kada je otišao u zatvor, zbog iznude novca, njegov teren preuzeo je Čabarkapa.

- Kada je Karađorđe otišao na robiju, Čabarkapa je preuzeo celu Kaluđericu pod svoje. Kao da je jedan klan smenio drugi. Uterao je ljudima strah u kosti, od njegovog besa i ponašanja niko ne sme da zucne. Kaluđerica počinje da liči na Divlji zapad. Nije bilo ovako, dok Karađorđe nije otišao u zatvor - kažu stanovnici ovog beogradskog naselja.

2017. godine zapaljena je Karađorđeva farma u Vinči, a iza ovog dela stoje šljunkarska mafija i Aleksandar Čabarkapa.

- Sve mi je izgorelo, a šteta je ogromna. Sumnjam da smetam šljunkarskoj mafiji pošto želim da eksploatišem šljunak na Dunavu, na dva mesta. U svemu tome ih, kako sumnjam, podržava Aleksandar Čabarkapa, koji uvek trči da da podršku mojim protivnicima. Izgoreli su mi oprema, kokoške, pilići, devet malih maca, sva pernata živina... Spasena su četiri konja, a ždrebe je malo izgorelo. Šerta je najmanje 7.000 evra - rekao je tada za medije Karađorđe Subotić.

Izgorela farma
Izgorela farmafoto: Privatna arhiva

Tu nije bio kraj - naime, malo nakon paljenja farme izgoreo je i Karađorđev mercedes koji je bio parkiran ispred kuće. Subotić je i tada verovao da iza toga stoji Čabarkapa, tačnije njegov prijatelj koji je Aleksandri često pretio.

- On intenzivno pokušava da me ubije i da mi zbriše celu porodicu. Pokušao je nekoliko puta, ali nije mu pošlo za rukom. Ali ne pada mi na pamet da nosim pancir zbog njega. On hoće da me ubije jer je patološki slučaj. Smatra da sam ja kriv za sve što mu se negativno dešava, da sam inicijator cele situacije, a u stvari može da krivi samo sebe. Ne znam šta više želi od mene, nek mi ostavi više porodicu na miru - kaže Subotić.

Za sada Karađorđe je u rijalitiju Zadruga i još uvek ne zna šta se dogodilo i da mu je bomba bačena opet na kuću. Vreme će pokazati da li su ovo lični razlozi ili poslovni - ko će da bude glavni "šef" Kaluđerice.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.