ZVER MU JE POCEPALA LIST, NISU MOGLI DA GA ODVOJE OD DETETA! Otac dečaka kojeg je GRIZAO PAS o krvavim detaljima
Rotvajler je napao decu, Foto: Profimedia

JEZIVO

ZVER MU JE POCEPALA LIST, NISU MOGLI DA GA ODVOJE OD DETETA! Otac dečaka kojeg je GRIZAO PAS o krvavim detaljima

Uznemireni roditelj kaže da je pas krenuo u napad iz čista mira, jer, prema njegovim rečima, deca ga nisu ni dirala niti provocirala

Objavljeno: 10:06h

Ž.T. (16) i dvojica njegovih rođaka starosti 11 i 13 godina, u petak oko 13 časova, napadnuti su od strane rotvajlera kod Katoličkog groblja u Sremskim Karlovcima.

Ž.T.,koji je zadobio preko šest ujeda, i njegove rođake spasila je komšinica, koja ih je bukvalno uvukla u kuću.

- Sin mi se vraćao od sestre gde je prespavao. Sa rođacima je išao kući da se presvuče, a pas ih je pratio sve od naselja Čerat. Inače, radi se o vlasničkom psu koji je već danima pušten i šeta po mestu. Sin mi je rekao da ništa nije nagoveštavalo da će ih napasti - objašnjava M.T.,otac teško povređenog Ž.T.

Uznemireni roditelj kaže da je pas krenuo u napad iz čista mira, jer, prema njegovim rečima, deca ga nisu ni dirala niti provocirala.

- Dok je sin otvarao kapiju, pas je skočio ka njegovom vratu. Pokidao mu duksericu, a onda je nastvavio da kidiše na njega. Ugrizao ga je snažno za list noge i bukvalno ga je pocepao. Dete je palo na zemlju i pokušalo da se zaštiti. Rođaci su počeli da viču i bukvalno su rukama krenuli na psa da ga odvoje od mog deteta, ali u tome nisu uspeli - prepričava M.T. stravičnu scenu.

Pas je ugrizao dečaka za list
Pas je ugrizao dečaka za list foto: AP

Iako paralisan od bolova i straha Ž.T. je uspeo da udari psa nekoliko puta pesnicom i da se oslobodi iz čeljusti.

- U tom trenutku pritrčala je Elva Stojanov, koja živi tu blizu, i bukvalno je uvukla decu u kuću. Ona ih je spasla, ko zna šta bi bilo. Razjareni pas ih je pratio u stopu i ušao je za njima u kuću u kojoj su bila njena deca. Svi su uspeli da utrče u sobu i zatvore vrata - u dahu priča otac povređenog dečaka.

Pas je ostao da kidiše ispred vrata, a Ž.T. je za to vreme obilno krvario iz noge sa koje je rotvajler otkinuo parče mesa.

- Možete da zamislite kako su se osećali svi u toj sobi, dok je na metar od njih pas koji hoće da ih pokida. Njima se činilo kao večnost. Sinu koji je mnogo krvario prvo je pomogla policajka koja je ušla kroz prozor. Ispala je veći muškarac nego mnogi. Pružila je mom sinu prvu pomoć, a tek nakon sata decu su preuzeli lekari - kaže M. T.

Po dolasku u bolnicu, Ž.T. su konstatovane teže povrede, dok su mlađi dečaci prošli sa lakšim povredama.

- Gotovo mu je otkinut list, ušiven je, ima dva drena. Tokom noći mu je rana krvarila, a on pokušava da se odmori i oporavi - rekao je otac izujedanog dečaka.

Pas je uhvaćen nekoliko sati nakon napada,a savladao ga je veterinar Miša Janković Margin. On je stigao nakon poziva, a dugogodišnje iskustvo mu je pomoglo da smiri i savlada razjarenog psa, koji je potom odveden na posmatranje kako bi se utvrdilo da li je oboleo od besnila.

Pas se za sada, kako se saznaje, ponaša normalno i uzima hranu i vodu.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.