NAMAMIO JELENU DA SE SPUSTI NIZ NASIP: Procureli su najnoviji detalji treće optužnice protiv Zorana
Zoran Marjanović, Foto: Marina Lopičić

JEZIVO

NAMAMIO JELENU DA SE SPUSTI NIZ NASIP: Procureli su najnoviji detalji treće optužnice protiv Zorana

Prema optužnici, Zoran Marjanović je suprugu Jelenu ubio na svirep i podmukao način dok je u neposrednoj blizini mesta na kojem je pevačica "Granda" usmrćena stajala njihova maloletna ćerka

Objavljeno:

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog teškog ubistva supruge Jelene Krsmanović Marjanović, ekskluzivno saznaje "Blic".

Kako saznaju mediji, Više javno tužilaštvo juče je dostavilo Višem sudu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, supruga ubijene pevačice iz Borče, zbog sumnje da je počinio teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Prema optužnici, Zoran Marjanović je suprugu Jelenu ubio na svirep i podmukao način dok je u neposrednoj blizini mesta na kojem je pevačica "Granda" usmrćena stajala njihova maloletna ćerka.

Prema optužnici, Marjanović se je sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom joj opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. Iz pritvora je pušten nakon deset meseci.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri godine.

Veštačeno pet dokaza o ubistvu Jelene Marjanović

1. Prema veštačenju koje je dostavljeno u tužilaštvo ukazano je na to da je biciklista M. R. zaista mogao da vidi Jelenu i njenog ubicu svega nekoliko minuta pre nego što je pevačica brutalno ubijena.

2. Veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića pokazalo je da je njegov telefon u vreme ubistva njegove supruge bio isključen. To je stav veštaka telekomunikacije dostavljen tužilaštvu u Beogradu.

3. Krv ubijene Jelene Marjanović, iz nalaza koji je dostavljen u optužnici Biološkog fakulteta, nađena je u na zadnjem sedištu "mercedesa" koji je u vreme zločina koristila porodica Marjanović.

4. Prostornovremenskim veštačenjem svih snimaka sigurnosnih kamera koji se nalaze na kući u Crvenki, svih kadrova koji gledaju na nasip, utvrđeno je da je Zoran sa suprugom i detetom bio na njemu.

5. Bris DNK dostavljen je Biološkom fakultetu u Beogradu i uzet je sa ogrebotine na desnoj ruci Zorana Marjanovića, koji pokazuje da ga Jelena nije ogrebala.

Dva puta vraćana na doradu

Ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović pune tri godine najkontroverzniji je slučaj u Srbiji. Optužnica koja je podignuta protiv njenog supruga Zorana Marjanovića do sada je dva puta vraćena na dopunu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.