TONA KOKAINA U RUMUNIJI I ZAPALJENI KAMIONI U VRANJU SU POVEZANI SA OVIM SRBINOM: Oglasio se i ministar Stefanović!
Ilustracija, Foto: Shuterstock

kriminalni poslovi

TONA KOKAINA U RUMUNIJI I ZAPALJENI KAMIONI U VRANJU SU POVEZANI SA OVIM SRBINOM: Oglasio se i ministar Stefanović!

Utvrđivanje identiteta vlasnika transportne firme Miloša M. ukazalo na mogućeg organizatora krijumčarenja kokaina

Objavljeno:

Istrage krijumčarenja više od tone kokaina nedavno zaplenjenog u vodama Rumunije i paljenja građevinske mehanizacije u okolini Vranja, vode ka dve različite firme u Vranju koje su u rukama jednog čoveka, piše "Blic".

Posle otkrića kokaina u delti Dunava, i to 1.040 kilograma, kao i jednog kilograma droge na putu istog kvaliteta, rumunska policija uhapsila je dvojicu Vranjanaca, vozače kamiona Nenada C. (43) i Todeta K. (50). Njihovo privođenje i zaposlenje u transportnoj firmi iz Vranja usmerilo je istražitelje ka mogućem organizatoru krijumčarenja kokaina, njihovom zemljaku Davoru T. (31).

Upravo je utvrđivanje identiteta vlasnika transportne firme Miloša M. ukazalo na mogućeg organizatora krijumčarenja kokaina. Osumnjičeni vozači su radili u firmi čiji je vlasnik dobar prijatelj i vršnjak Davora T., za koga odranije postoje operativna saznanja da je povezan sa švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu - kaže izvor blizak istrazi.

- Informacije kojima raspolažu službe bezbednosti ukazuju da Davor T, koji je inače promenio prezime i već godinama ne živi u Srbiji, novac stečen u kriminalnim poslovima pere i u rodnom Vranju, i to izgradnjom objekata, ali i kupovinom firmi, i to preko posrednika - kaže izvor blizak bezbednosnim službama.

Upravo vlasnik transportne kompanije je i prvi čovek preduzeća koje je bilo najveći takmac firmi "5 D" u poslu za snabdevanje betonom "Milenijuma" i turskog "Tašjapi" koje će graditi jeftine stanove za pripadnike službi bezbednosti u Vranju. Ministar Nebojša Stefanović je pre dva dana rekao da naša policija sarađuje sa kolegama iz Rumunije u istrazi šverca kokaina, nakon što je na obali Crnog mora zaplenjeno više od tone te droge, kao i da se utvrđuje da li droga ima veze sa srpskim kriminalnim strukturama.

Rumunska policija je pre nepunih mesec dana zaplenila u gliseru 1.040 kilograma kokaina, a ubrzo nakog toga je našla još 200 kilograma droge kako pluta Crnim morem.Povezanost te dve firme, tačnije da iza njih stoji isti čovek, može se proveriti uvidom na sajt Agencije za privredne registre Republike Srbije. Naime, transportna firma Miloša M. je 31. oktobra prošle godine kupila preduzeće za i vodosnabdevanje i niskogradnju, pokazuje dokumentacija Osnovnog suda u Leskovcu objavljena na sajtu APR-a.

- Firmu za vodosnabdevanje i niskogradnju preuzeo je nedavno upravo Miloš M. Naime, ta firma je bila u stečaju, a on ju kupio. Ubrzo posle preuzimanja te vranjske firme, Miloš M. je krajem februara uhapšen zbog sumnje da je za dobijanje posla snabdevanja betonom za stanove za bezbednjake planirao da plati 20.000 evra rukovodiocima Saobraćajnog instituta CIP i direktoru beogradskog ogranka turske firme koja je izvođač radova. Druga firma je imala povoljniju ponudu od njegovog preduzeća, a Miloš M. je uhapšen kada je predao 10.000 evra, ili polovinu sume koju je trebalo da da za posao - podseća sagovornik.

Posle njegovog hapšenja i razotkrivanja malverzacija u tom poslu, firmu "5 D" su "Milenijum" i "Tajpeši" angažovale da ih snabdeva betonom. Međutim, samo dan posle dobijanja tog posla vrednog oko 200.000 evra, nepoznati vandali su upali na gradilište firme "5 D" povredili čuvara, a zatim zapalili kamione, građevinske mašine, kancelarije, magacin, betonsku i asfaltnu bazu.

Policija još istražuje ko je i po čijem nalogu, porodici Ugrčić u čijem posedu je firma "5 D", napravio štetu od oko 600.000 evra. Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da se istražuje DNK profil dvadesetak ljudi i da očekuje da će policija brzo doći do odgovora šta se dogodilo u Vranju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.