SPAS U ZADNJI ČAS! Vožnja među rasadom lubenice UMALO JE BILA KOBNA PO OVE MIGRANTE! (FOTO)
Vožnja među rasadom lubenice umalo kobna po migrante, Foto: Uprava carine

za dlaku

SPAS U ZADNJI ČAS! Vožnja među rasadom lubenice UMALO JE BILA KOBNA PO OVE MIGRANTE! (FOTO)

Prema rečima vozača, da carinici nisu otvorili tovarni prostor odakle su izbavili migrante, oni bi se do graničnog prelaza Horgoš zasigurno ugušili

Objavljeno:

Dramatičan slučaj spasavanja života migranata iskusili su rano jutros carinici na ispostavu u Jagodini kada su u prikolici među rasadom lubenica pronašli petoricu iznemoglih Avganistanaca kojima je pretilo gušenje.

Umalo tragičan kraj izbegnut je zahvaljujući pravovremenoj reakciji carinskih službenika. Naime, kada je hladnjača bugarskih registarskih oznaka pristigla na pomenuti terminal radi pregleda robe, vidno uznemireni vozač prijavio je carinicima sumnju da se u tovarnom delu nalaze migranti.

foto: Uprava carine

Njegov strah bio je sasvim opravdan, jer je bio svestan da prevozi rasad lubenica koji u procesu fotosineteze brzo apsorbuje kiseonik, ostavljajući veliku koncentraciju ugljen-dioksida koji bi mogao da ugrozi život „slepih putnika“, ukoliko ih ima. Sumnja vozača je uskoro bila potvrđena, jer su nakon otvaranja hladnjače u njoj zatečena trojica iznemoglih i ošamućenih Avganistanaca koji su se žalili na teškoće sa disanjem.

foto: Uprava carine

Bez obzira na to što su njih trojica uporno tvrdila da su jedini ilegalni putnici u kamionu, carinici su ipak želeli da to i provere. Unutrašnjost zagušljive prikolice bilo je teško sagledati zbog visine tovara i načina pakovanja sadnica, zbog čega je kamion morao biti istovaren. Tada su carinski službenici u prostoru između paleta, na podu prikolice otkrili još dvojicu Avganistanaca sa jasnim znacima gušenja, od kojih se jedan žalio na jaku glavobolju i nesvesticu.

foto: Uprava carine

Prema rečima vozača, da carinici nisu otvorili tovarni prostor odakle su izbavili migrante, oni bi se do graničnog prelaza Horgoš zasigurno ugušili.

Iako se carinski službenici svakoga dana suočavaju sa potresnim situacijama, jutrošnji slučaj zabeležen u Jagodini svakako se ubraja u red najdramatičnijih i svedoči o tome kolikoj se opasnosti po život izlažu migranti koji se upuštaju u ovakve poduhvate.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.