SADA JE I ZVANIČNO: Evo GDE I KADA će biti SAHRANJENA Mira Marković!
Mira Marković, Foto: Printscreen Youtube

MARIJA I MARKO NEĆE DOĆI

SADA JE I ZVANIČNO: Evo GDE I KADA će biti SAHRANJENA Mira Marković!

Marko će u Rusiji ispuniti poslednju želju Mire Marković da bude kremirana!

Objavljeno:

Marija i Marko Milošević nisu u mogućnosti da prisustvuju polaganju urne sa peplom njihove majke Mire Markovića u Požarevcu, u subotu, 20. aprila u Požarevcu, saopštila je BK televizija.

Mira Marković, udovica bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Milosevića, umrla je u nedelju u Moskvi, gde će sutra biti kremierana.

Urna sa pepelom Mire Marković biće položena u Požarevcu, u subotu u 15 časova u dvorištu porodične kuće, ispod lipe gde počiva i njen suprug Slobodan Milošević Kako se navodi, Marija Milošević je sprečena da prisustvuje sutrašnjoj kremaciji svoje majke Mire Marković u Moskvi jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta.

Iz istih razloga Marija, koja živi u Crnoj Gori, nije bila ni na poslednjem ispraćaju svog oca Slobodana Miloševića 2006. godine.

Marko Milošević je ranije rekao za BK televizuju da su on i sestra Marija izuzetno teško podneli gubitak majke, ali da nisu u mogućnosti da se oproste od nje u Srbiji.

Marko će u Rusiji ispuniti poslednju želju Mire Marković da bude kremirana a potom da urna s posmrtnim ostacima bude položena u dvorište porodične kuće u Požarevcu, gde počiva njen suprug Slobodan Milošević.

foto: Prentscren

Mira Marković je preminula u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije. Markovićeva je bila doktor sociologije i lider Jugoslovenske levice, a od 2003. godine živela je u Rusiji.

Predavala je na PMF, kao i na Američko-franscuskom fakultetu za menadžement i Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu.

Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.