ZAMISLIO SAM SE: Vozač Zorana Babića saslušan o UZROKU udesa u kom je POGINULA ŽENA
Vozač Zorana Babića saslušan o UZROKU udesa u kom je POGINULA ŽENA, Foto: Zorana Jevtić, Kurir.rs

Babić podneo ostavku

ZAMISLIO SAM SE: Vozač Zorana Babića saslušan o UZROKU udesa u kom je POGINULA ŽENA

Dejan S. je velikom brzinom, kako tvrde nadležni, iz pravca Niša ka Leskovcu "škodom" naleteo na "opel astru" koje je stajala u redu na naplatnoj stanici

Objavljeno:

Vozač "Koridora Srbije" Dejan S. (35), koji je okrivljen da je izazvao saobraćajnu nesreću kod naplatne stanice Doljevac u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a petoro osoba povređeno, na saslušanju u tužilaštvu ispričao je da je "do nesreće i uletanja u pogrešan kanal za naplatu putarine došlo jer se zamislio", saznaje "Blic".

Dejan S. je tužiocu ispričao da nije bio umoran, a da se noć pre toga naspavao kako bi mogao rano ujutru da krene na posao. On je u trenutku nesreće vozio Zorana Babića, direktora "Koridora Srbije", koji je pritom teško povređen.

Dejan S. je velikom brzinom, kako tvrde nadležni, iz pravca Niša ka Leskovcu "škodom" naleteo na "opel astru" koje je stajala u redu na naplatnoj stanici. Od siline udara "astra" je udarila u "folksvagen pasat", takođe zaustavljen na naplatnoj stanici.

- Iako je većina pomislila da je zaspao, Dejan S. je na saslušanju ispričao da nije to u pitanju, već da se zamislio. Svedočio je da nije bio umoran, da je prethodne večeri zaspao u dnevnoj sobi već u 7 popodne, i da se probudio rano ujutru i krenuo po Babića na put. Usput su stali na pumpu da Babić kupi kafu i doručak - priča izvor "Blica".

foto: Vladimir Šporčić

Nesreća se dogodila 31. januara, a vozaču Dejanu S. je bilo određeno zadržavanje do 48 sati. Prvo je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, a posle saslušanja tužilaštvo je, zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, predložilo pritvor. Ipak, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda posle saslušanja nije našao da stoje razlozi koje je tužilaštvo navelo za određivanje pritvora i pušten je da se brani sa slobode.

Dejanu S. je savetovano i da ne kontaktira sa Babićem zbog mogućeg uticaja na svedoke. Izvor "Blica" tvrdi da je Dejan S. čovek iz prosečne porodice i da je pre nego što je počeo da vozi Babića raznosio pice "golfom", ali da je i posle nastavio sa tim dodatnim poslom.

Dva meseca posle nesreće svedočio je i Babić koji je ispričao da je u toku vožnje zaspao.

- Rekao je da ga je probudio strašan udarac i da je od siline udara poleteo ka mestu suvozača. Ispričao je da je osetio jak bol u kolenu i zatim se onesvestio. Prvo čega se seća je buđenje u kolima Hitne pomoći. Rekao je da Dejan S. nikad nije koristio telefon, da ga nikad nije video sa čašicom alkohola i da je bio odgovoran prema održavanju automobila - preneli su beogradski mediji.

foto: Vladimir Šporčić

"Blic" je pokušao da dobije komentar od Slavoljuba Milosavljevića Sablje, advokata Dejana S., ali on nije želeo da daje izjave.

Babić podneo ostavku

Zoran Babić je dan posle nesreće podneo ostavku, uz obrazloženje da je, iako je bio saputnik, to bilo dovoljno da ne bude više direktor "Koridora Srbije".

- Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora "Koridora Srbije" - saopštio je Babić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.