FLEKICA JE KRISTINI PROSUO MOZAK, a sada ima malo dokaza da ju je ubio na PUMPI? NJEN OTAC JE OČAJAN
Kristna Kaplanović ubijena je na svom radnom mestu, Foto: Privatna arhiva

STRADALA NI KRIVA NI DUŽNA

FLEKICA JE KRISTINI PROSUO MOZAK, a sada ima malo dokaza da ju je ubio na PUMPI? NJEN OTAC JE OČAJAN

Miloš Srebrić (37), zvani Flekica, optužen da je prilikom pokušaja pljačke benzinske pumpe ubio Kristinu Kaplanović (19) iz Nove Varoši, ostavio je DNK trag

Objavljeno:

On je, prema optužnici, naslonio ruku na rame Kristininog kolege i hicem joj prosuo mozak! Veštak je juče objasnio da su s jakne Darka Stankova skinuti svi tragovi, ali da optuženom pripada minimalni procenat.

Veštak biološke struke Milica Keckerović Marković je dva i po sata objašnjavala da su na jakni Stankova nađeni DNK profili pet osoba.

- Jedan je Srebrićev, drugi od Stankova, a tri su od nepoznatih osoba. Pomoću posebnog programa zaključili smo da se Srebrićev DNK ne može isključiti, ali da je daleko manji od uobičajenih vrednosti jer je nađeno svega 119 indeksa, a potrebno je milion za stoprocentnu sigurnost - istakla je Milica Keckarević Marković.

Tvrdi da je za ubistvo saznao preko TV
Tvrdi da je za ubistvo saznao preko TV foto: Kurir/privatna arhiva

Odbrana je nastojala da ospori i taj mali trag nađen na ramenu jakne Darka Stankova. Suđenje se nastavlja 14. maja izjašnjavanjem stručnog veštaka, kog je angažovala odbrana.

Kristinin otac Stanislav je juče za „Alo!“ izjavio da nije mogao da dođe na suđenje, govoreći:

„Ubicu moje Kristine će stići božja kazna, ako ne ovozemaljska!“.

foto: Facebook

Radnik benzinske pumpe Darko Stankov, koji je ranije svedočio na suđenju Srebriću osumnjičenom za ubistvo Kristine Kaplanović koje se dogodilo maju 2017. godine. Njega, zbog pretnji koje je dobio, od prošle godine čuva policija.

- Čuo sam udarac o vrata WC-a iza mene, ali tek kada je usledilo: "Ovo je pljačka, dajte sve što imate i uđite unutra", okrenuo sam se udesno odakle je dopirao glas. Ta osoba je bila krupnije građe, visoka oko metar devedeset. Obučena u tamno, sa maramom preko nosa. U desnoj ruci je držala pištolj u visini ramena, blago savijenoj. Gurnuo mi je rame levom rukom i pri prvom kontaktu - pištolj je opalio. Kristina je pala. Pokušao sam da joj pomognem, jer je počela da krklja.

On je ovo ispričao u februaru pred Višim sudom ispričao Darko Stankov, bivši radnik pumpe, očevidac ubistva Kristine Kaplanović, koja je upucana prilikom pokušaja pljačke u Velikom Mokrom Lugu maja 2017. godine.

Stankov je kobne večeri došao na pumpu kako bi se našao sa kolegom koji je završavao smenu u objektu NIS s druge strane auto-puta. Njih četvoro su stajali ispred pumpe, jer je jedan od kolega pušio cigaru.

- Taj čovek me udario, bio sam u položaju naniže, pucanj sam samo čuo. Kada sam podignuo glavu, Kristina je bila na zemlji. Okrenuo sam je na bok. Krvi je bilo iza nje i malo na ustima. Video sam da napadač odlazi trčeći uz auto-put ka Nišu - ispričao je Stankov.

On je objasnio da je napadaču video samo levi profil i ništa od desne strane lica.

- Video sam mu oko, levu obrvu i zalizak sa te strane lica. Oči mu nisu bile skroz tamne, ali ni plave, ni zelene. Da sam zadržao pogled na njemu do desetak sekundi, video bih mu i desnu stranu lica. Kosa mu nije bila tamna - objasnio je svedok.

- Prilikom prepoznavanja, njih petorica su bila bez marame. Dvojicu sam "izvukao". I ostala trojica su imala zaliske, ali nisu bili ni približno slični. Dvojica su se okrenula na bok i izgovorili reči koje sam čuo na licu mesta.

Onda sam se odlučio za jednog od njih. Druge glasove nisam prepoznavao - objasnio je Stankov.

Srebrić je prilikom iznošenja odbrane ranije negirao delo tvrdio je da je za tragični događaj čuo preko TV-a.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.