KEFO ZOTE IMA 64 ČLANA U SRBIJI, SEKTU VODI DOKTORKA IZ BG-a? Bihali osudio presudu sektašima koji su ZAKLALI PSA
Levijatan o presudi sektašima iz Obrenovca, Foto: Privatna arhiva

sramotno

KEFO ZOTE IMA 64 ČLANA U SRBIJI, SEKTU VODI DOKTORKA IZ BG-a? Bihali osudio presudu sektašima koji su ZAKLALI PSA

Šest minuta i 46 sek je klao psa bez prestanka, a to nije za 9 ili 7 meseci, već za ozbiljnu hospitalizaciju, ozbiljan zatvor i ozbiljnu robiju

Objavljeno: 10:43h
Jelena Čabović

Katarina Popović iz Zemuna i Marko Đurđević iz Obrenovca osuđeni su juče u Osnovnom sudu u Obrenovcu na zatvorske kazne jer su u decembru 2018. godine godine zaklali psa i sve to snimili kamerom i preko društvene mreže Fejsbuk uživo preneli ritual klanja nesrećne životinje.

Prenos klanja psa, koji je bio zaključanog tipa, gledalo je 66 ljudi putem društevene mreže Fejsbuk, a pokret Levijatan došao je do tog snimka i plasirao ga uz krivičnu prijavu.

Uznemirujući video-snimak možete pogledati OVDE.

Podsećamo, na monstruoznom snimku vidi se osuđeni Marko koji u izvodi satanistički ritual - ubija psa da bi prineo žrtvu i izgovara "Kefo zote".

Sud je pripadnike ove destruktivne sekte " Kefo-zote" Marka Đurđevića osudio na devet meseci zatvora, a Katarinu Popović iz Zemuna na sedam meseci.

Katarina i Marko su posle izricanja presude upućeni na izdržavanje zatvorske kazne.

O kazni koja je sramna za naš portal govorio je Pavle Bihali u ime Fondacije za zaštitu životinja Levijatan.

- Pozivam sve da potpišu peticiju da se krivični zakonik u Srbiji promeni u svakom slučaju, jer je ova presuda sramotna. Šest minuta i 46 sekundi je klao psa bez prestanka, a to nije kazna za sedam ili devet meseci, već za ozbiljnu hospitalizaciju, ozbiljan zatvor i ozbiljnu robiju. Ovakva vrsta ubistva su teža nego u nekom kriminalnom svetu gde se ubije čovek zbog posla ili slično. Način ovog ubistva je surova egzekucija koja je isplanirana sa predumišljajem - kaže Bihali.

Osuđeni Marko Đurđević je na prethodnom suđenju izjavio kako je morao da ubije psa, jer je bio ucenjen ubistvom rođene sestre od strane sekte što prema mišljenju Pavla Bihalia, ipak nije slučaj, ako se uzme obzir da su se oboje smejali nakon prvog suđenja.

- Katarina je vodila proces i objašnjavala Marku kako i šta da radi kako bi Marko obavio svoju inicijaciju i kako bi bio primljen u sektu. Njih dvoje su nakon prvog saslušanja smejali, ali sada verujem da im nije baš tako smešno - kaže Pavle i dodaje da je zahvalan MUP-u Srbije, jer na svaku dojavu iz Fondacije po nalogu Tužilaštva pripadnici policije izlazi na teren sa kompletnom opremom kao da je ubistvo čoveka kako i treba da bude.

Pavle je sa nama podelio i informacije o sekti "Kefo-zote", te istakao da ona broji još 64 članova sa sve vrhovnom sveštenicom na čelu.

- Pripadnici sekte se naravno kriju, a članovima Fondacije Levijatan su slali pretnje. Imamo informaciju da je vrhovni vođa te sekte zapravo našla svoje uhlebljenje u jednoj državnoj ustanovi i da je po profesiji lekarka. Kada budemo prikupili sve dokaze, naravno da ćemo odneti u policiju - jasan je bio Pavle koji u ime Fondacje Levijatan govori za Espreso.co.rs.

On podseća da su neporedno posle stanističkog čina u naselju Železnik našli ispisane iste simbole koje koristi sekta " Kefo - zote" i koja je, kako se sumnja, žrtvovala sedam, osam beba štenaca koji su naslagani kao bajadere.

Uznemirujući video-snimak možete pogledati OVDE.

- Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv NN lica, ali još uvek ne možemo ta dva slučaja da uvežemo, ali radimo na rasvetljavanju zločina - rekao je Pavle.

Inače, članovi ove sekte imali su, navodno, i svoj sajt, ali je on ubrzo ugašen. Na njemu su bile i ilustracije sa njihovim simbolima. Stručni savetnik u Savetodavnom centru za sekte Janja Todorović rekla je za Kurir da nije čula za "Kefo zote", ali da u Srbiji postoje sekte koje zlostavljaju i ubijaju životinje u obredima.

Dimitrije Pastuović, osnivač Udruženja za zaštitu od sekti "Bedem" i autor više knjiga iz ove oblasti, nedavno je rekao za Kurir da se o "Kefo zote" malo zna jer su to "samostalci" koji su pod uticajem drugih sektaških organizacija i njihovih satanističkih obreda i opisao njih obred:

- Oni zakolju životinju da bi pili njenu krv ili je pospu po “crnom kolaču”, a onda izgovaraju “Oče naš” naopačke. Snimak je više nego užasan, u pitanju je tipični primer satanizma i bojim se da ćemo u budućnosti tek imati takvih slučajeva. Opijati su sastavni deo ovakvih rituala, tako da su ih počinioci sigurno konzumirali. Sve je više samostalaca koji gledaju sektaške rituale putem društvenih mreža. Oni sada menjaju oblike i nisu poznati javnosti, ne moraju da budu deo neke veće i poznatije sektaške organizacije. Kontaktiraću stručnjake širom sveta da bismo videli da li neko zna nešto više o ovoj sekti - rekao je Pastuović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.