OVO JE BILA POSLEDNJA PORUKA MIRE MARKOVIĆ SRBIJI I SRBIMA: Slobina udovica je do kraja VEROVALA U PRAVDU!
Mira Marković je preminula danas, Foto: Profimedia

danas je preminula

OVO JE BILA POSLEDNJA PORUKA MIRE MARKOVIĆ SRBIJI I SRBIMA: Slobina udovica je do kraja VEROVALA U PRAVDU!

Ova ukinuta presuda bila im je izrečena posle skoro 15 godina od pokretanja krivičnog postupka

Objavljeno: 16:56h

Supruga pokojnog Slobodana Miloševića Mirjana Mira Marković preminula je danas, a samo pre dvadesetak dana, ona je ekskluzivno za Espreso.co.rs komentarisala ukidanje prvostepene presude kojom je bila osuđena na godinu dana.

Ona je za naš portal tada kratko rekla:

- Nisam ni ranije komentarisala presude, neću ni sad. Mogu samo da kažem da pravda uvek pobedi.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica JUL Mirjana Markovića povodom optužbi da je 2000. godine uticala na Vladinu komisiju za nezakonito dodeli državni stan dadilji njenog unuka.

Ukinutom presudom, nekadašnja sekretarka Vlade Srbije Živka Cica Knežević bila je osuđena na godinu i po dana zatvora, a tadašnji direktor Diposa Miloš Lončar na godinu dana zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a Markovićeva jer ih je podstrekivala na izvršenje tog dela.

Ova ukinuta presuda bila im je izrečena posle skoro 15 godina od pokretanja krivičnog postupka, koji će sada da se nastavi ponovnim prvostepenim suđenjem.

Markovićevoj se sudilo u odsustvu, jer je nedostupna pravosudnim organima Srbije i za njom je 2005. godine raspisana međunarodna poternica.

Ona je optužena da je podstrekavala Živku Knežević da bez neophodne procedure pribavi stan u Beogradu od 47,36 kvadratnih metara Iloni Pešić, dadilji njenog unuka.

Živka Knežević je optužena i da je nezakonito pribavila stan u Beogradu od 57,51 kvadratnih metara tadašnjoj direktorki Doma zdravlja Žagubica Ljiljani Ilić, a ona i Lončar se zajedno terete i da su nezakonito pribavili stan u Beogradu od 87,38 kvadratnih metara Kohanu Morini, sinu tadašnje savezne ministarke za izbeglice Bratislave Morine.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je presuda ukinuta pošto sadrži bitne povrede odredaba krivicnog postupka jer je nerazumljiva i protivrečna datim razlozima, nema razloga o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a razlozi koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.