5 MESECI KAKO JE NAŠA ĆERKA MARIJA ĆURČIĆ ODUZELA SEBI ŽIVOT: Novinarka An Mari progovorila o PORODIČNOJ TRAGEDIJI
Novinarka An Mari, Foto: Printscreen, Printscreen/Instagram

BORBA ZA ŽIVOT NE TREBA DA PRESTANE

5 MESECI KAKO JE NAŠA ĆERKA MARIJA ĆURČIĆ ODUZELA SEBI ŽIVOT: Novinarka An Mari progovorila o PORODIČNOJ TRAGEDIJI

"Suština je da treba da naučimo da prepoznamo i da govorimo o emocijama kakve god one bile, to je tema o kojoj treba razgovarati u vrtiću", rekla je Ana Mari

Objavljeno:

Novinarka An Mari Ćuričič, čija je ćerka Marija pre pet meseci oduzela je sebi život, smogla je snage da progovori o veoma bolnoj temi kako bi društvo više obratilo pažnju na mentalno zdravlje naše dece i nas samih.

"Kako posle te tragedije čovek da nastavi život? Pre svega, nastavlja da slavi život bilo da su naši najdraži tu ili nisu. Da slavi život i nih do kojih im je stalo i da pokuša da pomogne onima kojima je pomoć potrebna".

"Ne smemo da zaboravimo da živimo u društvu u kojem se o emocijama ne govori, posobne o negativnim emocijama. Nije problem da kažete da vas boli glava, ali malo je verovatno da će vam neko reći da ste lenji, da se dohvatite lopate i da radite i da će vas tako proći glava. Niko nas ne uči kako da prepoznamo vlastite emocije. Sramota je reći da niste ok, jer će vam ljudi odmah staviti neku etiketu", rekla je Ana Mari.

"Danas je pet meseci otkako je naša ćerka Marija oduzela sebi život u 25 godini iako je imala ne samo podršku nego i ljubav i razumevanje i porodice i uže i šire, iako u našoj porodici nije to bila tabu tema. Ne smeju se generalizovati stvari, da je svaki slučaj priča za sebe i ne smemo olako da etiketiramo", rekla je majka tragično nastradale manekenke u Jutru sa Jovanom i Srđanom.

"Suština je da treba da naučimo da prepoznamo i da govorimo o emocijama kakve god one bile, to je tema o kojoj treba razgovarati u vrtiću", rekla je Ana Mari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.