PRIZNAO JE DA JE LJUBIO I PIPKAO SVAKU ŽENU, IMA OZBILJAN POREMEĆAJ, ON JE ZA PSIHIJATRA! Advokat Borović o Jutki
Borivoje Borović i Marija Lukić, Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

SAMO ZA ESPRESO

PRIZNAO JE DA JE LJUBIO I PIPKAO SVAKU ŽENU, IMA OZBILJAN POREMEĆAJ, ON JE ZA PSIHIJATRA! Advokat Borović o Jutki

Novo suđenje je zakazano za 27. maj

Objavljeno: 16:53h
Milica Božinović

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, doskorašnjem predsedniku opštine Brus, bilo je zakazano u sredu u 11 časova u Osnovnom sudu u Brusu.

Međutim, suđenje je odloženo, jer se Jeličićev branilac Jasmina Đorđević nije pojavila. Naime, advokatica Đorđević je obavestila sud da zbog pretresa u Višem sudu u Nišu ne može da prisustvuje suđenju Jeličiću i tražila odlaganje istog.

Sudija Tipsarević je to uvažio i odložio nastavak glavnog pretresa što se dešava treći put od početka suđenja.

Jeličiću se sudi po tužbi Marije Lukić za seksualno uznemiravanje.

Kako je za portal Espreso rekao Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, ovaj potez bivšeg predsednika opštine Brus unapred je smišljen, kako bi suđenje bilo odloženo.

- Jutka opet koristi neke mehanizme okolnih pritisaka i dogovora sa braniocem da ne istupi. To je najbedniji način kada neko pokušava da izbegne krivičnu odgovornost. Danas su došle svedokinje koje bi apsolutno potvrdile izjavu Marije Lukić i osvetlile do kraja šta se sve dešava u malom gradu, u kome očigledno nema mesta za bivšeg bahatog predsednika. Suđenje je odloženo za 27. maj i tada će biti dovedeni svi svedoci i okrivljenog i tužilaštva. Smatramo da će biti doneta osuđujuća presuda.

Na pitanje kako komentariše verbalni sukob koji je imao sa Jeličićem u sudnici, Borović kaže:

- U trenutku kada sam objavio da očekujem da će sud naložiti neuropsihijatrisko veštačenje zbog seksualne devijacije, jer sam uočio da je u predmetu veliki broj žena napadao, ljubio, a i sam je priznao da je ljubio svaku ženu u opštini i to navodno, po njegovoj tvrdnji - na molbu tih žena, onda sam shvatio da čovek ipak ima ozbiljne probleme i da komisija veštaka i neuropsihijatra mora da se pozabavi s njim. U Grčkoj, kada se neko ostrvio na građane, oni su vodili jednu pravu inicijativu i glasali su da se ta osoba protera iz grada. Naravno, nisam za proterivanje, ali ako pravimo paralelu, tada je bio i efikasan mehanizam, sada je težak mehanizam i samo sudskom presudom ga mogu odstraniti barem sa državnih funkcija, kako ne bi zloupotrebljavao svoja prava i maltretirao jadne žene po Brusu.

Jeličić je prethodno ekipi Espresa rekao da ga je advokat Marije Lukić pogledao na šta je on "samo morao da uzvrati".

- Bolje bi mu bilo da ne pravi sukob sa mnom, jer sam ja još uvek u dobroj sportskoj formi. Samo možemo verbalno da se sukobljavamo, gde takođe nema šanse. Po oba osnova, on bi bio apsolutno poražen - našalio se Borović.

Marija Lukić, razočarana je zbog toga što je suđenje odloženo, jer je to kako kaže dodatni pritisak, na druge oštećene u ovom postupku, i na nju.

- Žao mi je što su ponovo odložili, ali ovo je opet neko šablonsko prolongiranje procesa, tako da je naredni pretres, kao što je moj advokat rekao, zakazan za 27. maj i opet je to dodatni pritisak koji će se vršiti za sve to vreme na druge oštećene koji su svedoci u postupku i na mene. Nažalost, to ne mogu da sprečim, jedino što mogu je da ignorišem, kao što ste maločas imali prilike da vidite. Proslediću vam i te poruke koje su mi na društvenim mrežama poslali neki prijatelji, gde Jeličićevi ljudi nude novac za montažu mojih fotografija. Oni su to odbili, ali su očigledno našli nekog drugog - rekla je Marija i dodala da se radi o fotografijama sa mora i raznih slavlja, koje su podeljene novinarima ispred suda.

- Kako nema drugih argumenata, to je samo njegov pokušaj da me degradira u javnosti - zaključila je ona.

Podsetimo, na sledećem pretresu koji je zakazan za 27. maj u 11 časova, čuće se reči i Jeličičevih svedoka i svedoka Marije Lukić. Pretres će moći da bude održan i bez prisustva optuženog Jeličića.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.