ŠERIF IZ BRUSA DOŠAO NA SUĐENJE U CRVENOM KOŽNJAKU: Došle i njegove žrtve, SUĐENJE ODLOŽENO (VIDEO)
Jeličiću se sudi po tužbi Marije Lukić za polno uznemiravanje, Foto: Espreso.co.rs

ESPRESO NA LICU MESTA

ŠERIF IZ BRUSA DOŠAO NA SUĐENJE U CRVENOM KOŽNJAKU: Došle i njegove žrtve, SUĐENJE ODLOŽENO (VIDEO)

Suđenje je odloženo nakon što se nije pojavila pravna zastupnica Milutina Jeličića Jutke

Objavljeno: 16:52h
Milica Božinović

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, doskorašnjem predsedniku opstine Brus, zakazano je za danas u Osnovnom sudu u Brusu.

Jeličiću se sudi po tužbi Marije Lukić za seksualno uznemiravanje.

Podsetimo, lokalnog šefa je za seksualno uznemiravanje na radnom mestu prijavilo više žena, ali je optužnica podignuta samo u slučaju Marije Lukić, njegove bivše sekretarice.

Na današnjem ročištu kao svedoci oštećene bi trebalo da se pojave žene čije su prijave protiv Jutke odbačene. Jutka je dva puta izbegao pretres, a prvi put u sudnici se pojavio u februaru, kada je negirao sve optužbe i tvrdio da su te žene, uključujući i Mariju Lukić, napadale njega. Rekao je i da su SMS poruke seksualne sadržine poslate sa njegovog telefona, kojih ima više hiljada, a koje je Lukić dostavila tužilaštvu kao dokaz, zapravo one same sebi slale u periodu kad je "njemu nestao telefon".

Marija Lukić je za Espreso.co.rs pričala o paklu koji je preživljavala dok je radila kod Jeličića, a više o tome pročitajte OVDE.

Marija je za naš portal rekla da očekuje da Jeličić neće imati više toliki uticaj na sud, s obzirom da je sad smenjen, te dodala da se nada da će suđenje biti fer, kao i da ce se Jeličić pojaviti na današnjem ročištu.

Na prethodnom ročištu sud je isključio deo javnosti, odnosno novinare, pod pritiskom bahatog Jeličića odnosno novinare, a prisustvo dozvolio njegovim pristalicama. Da li će tako biti i ovog puta ili je Jutkina moć smenom oslabila, ostaje da vidimo.

Naša ekipa je u Brusu, kako bi pratila suđenje Militunu Jeličiću Jutki, i sva dešavanja možete pratiti na našem portalu.

11: 30 - Kako saznajemo, Jeličić je sudu tim povodom rekao: Obavestila me je da neće doci, i rekla mi da ce doći ako stigne, ali pošto nije došla ja ne mogu da se branim bez advokata.

Sud je nakon njegovih reči odlučio da se suđenje odloži za 27. maj.

Tužilac i advokat Marije Lukić bili su protiv toga.

Borivoje Borović, Marijin pravni zastupnik je naveo da je ovo još jedan pokušaj manipulacije od strane Jeličića i njegovog advokata.

Sudija Mladen Tipsarević vodi ovaj postupak, a on bi u julu ove godine mogao da ode u penziju, što bi značilo da bi suđenje moglo da počne iznova.

Jeličić je inače ušao u kratku raspravu s Borivojem Bojovićem u sudnici. Naime, on je gledao u advokata, na šta ga je ovaj pitao "što me gledate?"

11: 27 - Glavni pretres se odlaže.

Razlog odlaganja je taj što je Irena Đorđević, branilac Milutina Jeličića Jutke Irena Đorđević poslala dopis sudu u kome navodi da je sprečena da dođe jer ima još jedan postupak koji je zakazan u isto vreme u Višem sudu u Nišu.

11: 02 - Optuženi i svedoci ušli su u sudnicu.

Među svedocima je i Danijela Vukajlović, koja je Marijin svedok, a koja tvrdi da je preživela istu torturu od Jeličića.

Tu je i Snežana Bojić, jedna od Jutkinih žrtvi o kojoj smo pisali ranije, a koja je svedok Marije Lukić.

10: 58 - Jutka ne uspeva da sakrije nervozu. Napeto cupka nogama i povremeno gleda u masu ljudi koja je u holu zgrade suda.

10: 57 - U sudnici su se Marija Lukić i Jutka našli oči u oči.

foto: Espreso.co.rs

10: 50 - Stigla je i Marija Lukić, a ipred suda joj je nekoliko žena uzvikivalo: "Bravo carice".

10: 48 - Pristalica Milutina Jeličića Jutke je ispred suda je delio fotografije gole žene za koju tvrdi da je Marija. Više o tome pročitajte u vesti ispod.

10: 45 - Milutin Jeličić Jutka je stigao u sud, i nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima.

foto: Espreso.co.rs

10: 40 - Ispred zgrade suda se okupila i Jutkina podrška. Nekoliko žena napalo je novinare, jer rade svoj posao, uz obrazloženje da Jutku podržavaju jer je "med i mleko".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.