BILA JE ŽIVA KAD JE PALA, KRLJALA JE, KRV JE LIPTALA: Policija u Ivinom telefonu pronašla poslednji snimak!
Iva Mamutović (19), učenica niške gimnazije, poginula kada je snimajući video-klip za društvene mreže pala sa krova, Foto: Printscreen/Facebok

TUGA DO NEBA

BILA JE ŽIVA KAD JE PALA, KRLJALA JE, KRV JE LIPTALA: Policija u Ivinom telefonu pronašla poslednji snimak!

Iva Mamutović (19) pala sa 15 metara visine na beton, dok je koračajući unazad mobilnim telefonom pravila video-klipove svoja dva prijatelja.

Objavljeno: 09.04.2019. 19:46h
  • 12

Iva Mamutović (19), učenica niške gimnazije, poginula je u nezapamćenoj nesreći, kada je snimajući video-klip za društvene mreže pala sa krova zgrade u Čarnojevićevoj ulici uNišu.

Tragedija se dogodila u subotu uveče, a Ivinu smrt gledala su njena dva druga, koja su sa njom bila na vrhu višespratnice.

Bila živa posle pada

- Devojka je sa dvojicom mladića došla na krov i snimali su video-klipove za Instagram i Fejsbuk. U jednom trenutku ona je svojim mobilnim telefonom snimala mladiće i kretala se unazad, želeći da uhvati što širi kadar. Kako krov nije obezbeđen, odnosno nema zaštitnu ogradu, ona je idući unazad došla do ivice i survala se u ambis, dubok 15 metara. Da stvar bude gora, jeziva scena odigrala se pred očima njenih drugova, koji nisu mogli da učine ništa da joj pomognu - kaže naš sagovornik i dodaje da je policija u telefonu, koji je nesrećna devojka imala u ruci, pronašla njen poslednji snimak.

Stanari zgrade ispričali su da su čuli strahovit udarac, a potom i krike mladića.

- Prvo je nešto jako puklo, a onda sam čula pozive u pomoć. Neko je vikao: "Iva, Iva, pomoć, zovite pomoć!" Tada sam ugledala devojku kako leži na betonu u lokvi krvi. Bila je živa kada sam joj prišla. Jedna komšinica joj je uzela glavu i stavila u svoje krilo. Devojka je krkljala, a krv je šištala. Sledila sam se u sekundi - prepričava potresnu scenu stanarka zgrade u Čarnojevićevoj ulici.

Kako kaže, Hitna pomoć je stigla brzo, ali devojci nije bilo spasa.

- Iz glave joj je liptila krv. Imala je prelom lobanje. Povrede su bile takve da nije bilo šanse da preživi - kaže izvor.

Palili sveće

Aleksa Cakić, stanar zgrade u Čarnojevićevoj ulici, kaže da Iva nije živela tu, a da su posle nesreće došli njeni roditelji.

- Ljudi su bili uplakani i potreseni. Jedva su stajali na nogama i upalili sveću na mestu ćerkine pogibije. Komšije su im izjavile saučešće. Scena je bila zaista potresna. Neopisiva... Otac je skrhan od bola - kaže Cakić.

Prema njegovim rečima, stan u kome su nastradala devojka i njeni drugovi prethodno bili pripada jednom od tih mladića.

-Stan je od krova udaljen jednim redom stepenika. Pre kobnog pada, Iva i mladići bili su u stanu i verovatno su odlučili da izađu na krov. Inače su to i ranije radili, pošto sa krova puca pogled na Niš. Želja za što boljim kadrom odvela je devojku u smrt - kaže Cakić i dodaje:

- Inače, taj mladić više ne živi u tom stanu, ali često dolazi i dovodi društvo. Onda izlaze na krov, slikaju se i prave buku, zbog čega su komšije više puta pozivale policiju. Čak smo i izlaz bili ogradili žicom, ali njima đavo nije dao mira, pa su je isekli i nastavili po starom.

Krov trebalo da se ruši

Aleksa Cakić ispričao je da je potkrovlje zgrade trebalo da se sruši.

- Pre nekoliko meseci je trebalo da se poruši i da se tu nadogradi još spratova, ali zbog nekog spora to se nije desilo. Da je bilo nadogradnje, do ove strašne tragedije ne bi ni došlo - priča Cekić.

Iva je volela umetnost

Iva Mamutović živela je u selu Kočane kod Niša. Njeni roditelji juče su primali saučešća i nisu imali snage da razgovaraju sa medijima. Za nesrećnu Ivu komšije su imale reči hvale.

- Iva je bila jedan od perspektivnijih đaka. Volela je modernu umetnost, a neki su je smatrali čudnom zbog neobičnih fotografija koje je kačila na društvene mreže. Da je volela da se slika i snima na krovovima, svedoči i njena poslednja fotografija objavljena na Fejsbuku, koja je napravljena upravo na jednom niškom krovu - kaže izvor.

Iva Mamutović ispred krsta
Iva Mamutović ispred krsta foto: Facebook

Predosetila smrt?

Neki su juče komentarisali da je Iva nekim svojim fotografijama predosetila smrt. Na to mišljenje najviše ih je navela slika na kojoj se vidi devojka kako u marku sedi ispred velikog drvenog krsta.

(Espreso.rs/Kurir.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media