6. SRBIN UBIJEN U JOHANEZBURGU! Ivan likvidiran u blindiranom vozilu! Krvava serija ubistava se nastavlja!
Auto u kom su napadači otišli je pronađen zapaljen!, Foto: Printscreen / Kurir / Privatni arhiv

JEZIVO!

6. SRBIN UBIJEN U JOHANEZBURGU! Ivan likvidiran u blindiranom vozilu! Krvava serija ubistava se nastavlja!

Policija je odmah blokirala sve prilaze i razgovarala sa obezbeđenjem i meštanima

Objavljeno:

Kako je Espreso.co.rs već pisao, muškarac za kog se veruje da je iz Srbije ubijen je danas prepodne iz vatrenog oružja u sačekuši u Johanesburgu.

Ivan Đorđević (59) za koga južnoafrički mediji tvrde da je iz Srbije, ubijen je juče ujutru u sačekuši u stambenom kompleksu Higburi u Brainsonu kod Johanezburga dok je izlazio iz blindiranog vozila, a napadači su pobegli. Ovaj napad nastavak je serija ubistava u kojima je za godinu dana ubijeno šestoro Srba!

On je upucan ispred svoje zgrade dok je izlazio iz blindiranog vozila, a prema podacima do sada prikupljenim, on je šesti državljanin naše zemlje koji je stradao u obračunima kriminalaca u poslednjih godinu dana.

Prema pisanju lokalnih medija, očevici su ispričali da su muškarcu koji je izlazio iz svog automobila, prišla dvojica maskiranih napadača, koja su ga pratila i pucala na njega iz automatskih pušaka R4.

Maskirane ubice

- Pucnji su odjeknuli oko 11.30 časova. Radnik obezbeđenja me je pozvao i rekao da je muškarac ubijen. Dok smo stigli do njega, već je preminuo. Navodno, pokušao je da pobegne od napadača, ali su mu oni pucali u glavu. Ne znamo kako se zove, ali znamo da je Srbin - ispričao je jedan od stanovnika ovog kompleksa.

Očevici su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, ali je Srbin već preminuo.

- Lekari su ga zatekli kako leži na parkingu kvarta u kome je inače živeo. Motiv ubistva je sada nepoznat, a deluje kao da je likvidacija urađena profesionalno - prenose mediji. Kako saznajemo, kod njega su nađena dokumenta na ime Ivan Lazarević.

Policija je odmah blokirala sve prilaze i razgovarala sa obezbeđenjem i meštanima.

- Pripadnici obezbeđenja su inspektorima rekli da su videli kako dva maskirana muškarca ulaze sa "BMW-om" u stambeni kompleks i posle nekoliko sekundi otvaraju vatru na pedesetdevetogodišnjaka - navode mediji.

Policija je takođe potvrdila pucnjavu i započela poteru za dva naoružana osumnjičena. Otvorena je i istraga ubistva.

Podsetimo, ovaj muškarac je šesti Srbin koji je ubijen za godinu dana u JAR ili zbog veza sa ovom zemljom. Poslednje ubistvo dogodilo se pre manje od mesec dana, kada je izrešetan Jugoslav Smiljkić, koji je u Srbiji proizvodio vodu.

-Policija istražuje da li ovaj slučaj ima veze sa ostalim likvidacijama osoba koje su poreklom iz Srbije -rekao je izvor.

Portparolka policije kapetan Mavela Masondo potvrdio je medijima da se ubistvo dogodilo i da je istraga pokrenuta.

Kako saznajemo, Ivan Đorđević je već bio napadnut u septembru 2017. godine, kada je teško ranjen nakon što su ga kriminalci izrešetali u automobilu "tojota."

Kako je izvor objasnio, Đorđević je imao sreće što je taj napad preživeo, a napad je doveden u vezu sa dva zaraćena srpska klana u JAR, pa se sumnja da je i ova pucnjava povezana sa tim.

Hronologija

25. april 2018. - Na semaforu u Johanezburgu likvidiran Milan Miki Đuričić dok je sedeo u džipu 6. maj 2018. - Gorgija Darmanović Gorg, tajni agent u JAR, ubijen je nakon što je na Novom Beogradu u njega pucao Dejan Stanković Ždrokinac, koji je ubijen mesec dana kasnije u Kruševcu 19. jul 2018. - Darko Kulić (46) iz Zemuna, nekadašnji prijatelj Đorđa Božovića Giške, ubijen je, a njegova supruga i još jedan srpski državljanin teško su povređeni u pucnjavi u predgrađu Johanezburga 24. septembar 2018. - Trgovac dijamantima i zlatom, Đorde Mihaljević (44), izrešetan je u sačekuši u Bedfordvjuu, predgrađu Johanezburga. Ubijen je kao Đuričić. 15. oktobar 2018. - Rade Dragojević ranjen je na benzinskoj pumpi u naselju Riverija u Johanesburgu. Navodno, sumnjalo se da je on u sukobu sa bugarskom mafijom 16. mart 2019. - Srbin Jugoslav Smiljkić ubijen u sačekuši u Johanesburgu. Dok je telefonirao pored puta, prišla su mu dvojica napadača i usmrtila ga.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.