NIKOLA IZ SREBRENICE NOŽEM NASRNUO NA POLICIJU, PA BRIZNUO U PLAČ: Ja vas volim, možemo li otići na piće? (VIDEO)
Nikola Jakovljević (23), uhapšen zbog ataka na policiju u Banjaluci. Posle privođenja, osumnjičeni mladić tvrdio da voli policiju!, Foto: Printscreen

STRAŠNO!

NIKOLA IZ SREBRENICE NOŽEM NASRNUO NA POLICIJU, PA BRIZNUO U PLAČ: Ja vas volim, možemo li otići na piće? (VIDEO)

Nikola Jakovljević (23), uhapšen zbog ataka na policiju u Banjaluci. Posle privođenja, osumnjičeni mladić tvrdio da voli policiju

Objavljeno:

Nikola Jakovljević (23), iz Srebrenice, uhapšen je u Banjaluci nakon što je, prilikom legitimisanja, nožem napao policajca, ali ga, srećom, nije povredio.

Napad se dogodio u Ulici Živojina Mišića u banjalučkom naselju Borik, kada je patrola policije pokušala da legitimiše Jakovljevića. U PU Banjaluka navode da im je on rekao da nema dokumenta, a potom je iz pojasa izvadio čakiju i krenuo prema policajcu.

- Blagovremenom reakcijom policijski službenik je onemogućio muškarca da mu nanese povrede. Ubrzo ga je savladao i uhapsio - rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona pojašnjava da je o svemu obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, koje je naložilo da se u redovnoj proceduri protiv napadača dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Zanimljivo je da je u noći napada s drugom policijskom patrolom na terenu bila novinarska ekipa emisije "Slučajevi Iks", koja se emituje na sarajevskoj televiziji Hajat. Nakon što je Jakovljević uhapšen, novinari su snimili njegov razgovor s policajcima u stanici tokom kojeg je, vezan lisicima s rukama na leđima, objašnjavao da ne zna zašto ih je napao.

- Nikada nisam prijavljen za bilo šta. Uredno sam vodio život. Nikada nisam lečen na psihijatriji, nikada ništa nisam napravio. Nemam nijedan prekršaj. Ovo je jedan kiks... - pravdao se osumnjičeni.

Na pitanje zašto je potegao nož na policajca, Jakovljević je plačnim glasom odgovorio:

- Ne znam, majke mi. Ja vas volim...

Nešto kasnije odveden je u drugu prostoriju, i na snimku se čuje kako samog sebe pita: "Zašto mi ovo treba?" Potom se čuje i kako moli policijskog službenika da mu oprosti, nudeći mu da odu negde na piće. Jakovljević je predat kriminalističkoj policiji na dalju obradu, a nakon toga je pušten da se brani sa slobode.

Nezvanično saznajemo da se Jakovljević u Banjaluci nalazi na studijama i da nikada ranije nije kažnjavan ili osuđivan za bilo koje krivično delo.

EVIDENTIRAN 61 NAPAD

Marija Markanović kaže da je od početka godine na području koje pokriva PU Banjaluka evidentiran 61 slučaj napada i sprečavanja policajaca u vršenju službene radnje.

- To svedoči o težini policijske profesije i tome kakvim su sve rizicima svakodnevno izloženi policajci tokom obavljanja svog posla, a sve s ciljem zaštite građana i njihove imovine - kaže Markanovićeva.

Kako je sve izgledalo možete pogledati na linku (od 2:50 minuta):

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.