POČINJE SUĐENJE SIMONOVIĆU ZA PALJENJE KUĆE: Nalogodavac zločina, izvršioci i novinar Jovanović NA ISTOM MESTU
Nalogodavac zločina, izvršioci i novinar Jovanović NA ISTOM MESTU, Foto: Marina Lopičić, Printscreen Youtube/N1

početak postupka

POČINJE SUĐENJE SIMONOVIĆU ZA PALJENJE KUĆE: Nalogodavac zločina, izvršioci i novinar Jovanović NA ISTOM MESTU

Simonović je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara.

Objavljeno: 08.04.2019. 16:05h
  • 9

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim optuženima povodom paljenja imovine Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra prošle godine. Na suđenje su pozvani svi okrivljeni kao i oštećeni, Jovanović i njegova supruga.

Na sutrašnjem suđenju tužilaštvo i branioci okrivljenih trebalo bi da daju uvodne reči u ovom procesu, a nakon toga se očekuje iznošenje odbrana optuženih.

Pored Simonovića, na optuženičkoj klupi će se naći Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti". Drugo osnovno tužilaštvo optužnicom tereti Simonovića zbog podstrekavanja ovo troje optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.

 

Sumnja se da je Simonović podstrekao Mihajlovića da pronađe osobu od poverenja koja bi u vidu opomene Jovanoviću, zapalila automobil, dajući mu precizne podatke o automobilu i gde se on nalazi.

Prema optužnici, Simonović je za to ponudio novčanu nadoknadu, nakon čega je Mihajlović podstrekao Novkovića tako što mu je predočio da za njega ima posao, odnosno da je potrebno da se nađe čovek od poverenja, koji bi opomenuo oštećenog tako što bi zapalio njegov automobil.

Novković je za to angažovao Marinkovića, koji je pristao da to učini kako bi mu Novković otpisao dug.

Prema optužbici, Marinković je 12. decembra 2018. godine, oko 03.20, u ulici Grobljanska 21 došao do garaže oštećenog, gde se nalazilo putničko vozilo, ciglom razbio prozor ulaznih vrata garaže i u nju ubacio Molotovljev koktel, u predelu zadnjeg dela vozila, pri čemu se po podu prolio benzin, što je izazvalo požar u unutrašnjosti garaže i automobila.

Požar se potom proširio i na povezani stambeni objekat u nastavku (kuću), "izazivajući opasnost po život i telo opštećenih".

Na taj način im je pričinjena i šteta velikih razmera od 5.648.299,63 dinara, navodi tužilaštvo.

Za Simonovića tužilaštvo je u optužnici predložilo sudu da mu izrekne kaznu od osam godina zatvora, Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi na kazne od pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.

Tužilaštvo je optužnicom takođe predložilo da se svoj četvorici izrekne i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim Mianom Jovanovićem Jelomi Deljanin.

Simonović je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara.

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media