DRŽAVA MI JE UBILA OCA: Ćuruvijine ubice su osuđene na ukupno 100 godina, a njegova ćerka IMA SAMO JEDNU ŽELJU
Jelena Ćuruvija, ćerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Foto: Profimedia, Nebojša Mandić

izjava

DRŽAVA MI JE UBILA OCA: Ćuruvijine ubice su osuđene na ukupno 100 godina, a njegova ćerka IMA SAMO JEDNU ŽELJU

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak (koji je u bekstvu), a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom pištolja udario u glavu Ćuruvijinu nevenčanu suprugu Branku Prpu

Objavljeno:

Jelena Ćuruvija, ćerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije izjavila je za portal Cenzolovka.rs povodom današnje presude optuženima za ubistvo njenog oca, da je u reč o „istorijskom danu za Srbiju i jednom od najvažnijih dana za mene i moju porodicu.“

- Danas smo dobili nedvosmislenu potvrdu da je država ubila mog oca. Sudsko veće je državi poslalo poruku da ne može da ubija političke neistomišljenike, da za to koristi Državnu bezbednost i da prođe nekaznjeno. Takođe je poslata poruka i novinarima da ipak postoji spremnost sistema i sudstva da ih brani od budućih napada. Drago mi je što je ovo sudsko veće svojom presudom odlučilo da se obračuna sa mračnom proslošću naše zemije. Nadamo se da će, uprkos žalbama, Apelacioni sud potvrditi ovu presudu“, rekla je Jelena Ćuruvija u izjavi za Cenzolovku.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak (koji je u bekstvu), a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom pištolja udario u glavu Ćuruvijinu nevenčanu suprugu Branku Prpu.

Šta je pre suđenja za Espreso.co.rs rekao Ratko Romić, pogledajte:

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na maksimalne zakonske kazne od po 30 i 20 godina zatvora četvoricu optuženih pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbednosti zbog ubistva vlasnika i novinara "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine. Ubice Ćuruvije osuđene su ukupno na 100 godina robije. Marković i Radonjić osuđeni su na po 30 godina zatvora, a Romić i Kurak na po 20 godina robije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.