BIO SI NAJBOLJI TATA NA SVETU! Telo ubijenog Srbina u mafijaškom obračunu stiže u Beograd! Supruga i sin slomljeni
Ovaj Beograđanin biće sahranjen u subotu u Malom Mokrom Lugu, a potraga za njegovim ubicama i dalje traje!, Foto: Printscreen / Twiter

sačekuša u Južnoafričkoj Republici

BIO SI NAJBOLJI TATA NA SVETU! Telo ubijenog Srbina u mafijaškom obračunu stiže u Beograd! Supruga i sin slomljeni

Ovaj Beograđanin biće sahranjen u subotu u Malom Mokrom Lugu, a potraga za njegovim ubicama i dalje traje

Objavljeno:

Telo Jugoslava Smiljkića (51), ubijenog u mafijaškoj sačekuši pre dve nedelje u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici, dopremljeno je u Srbiju.

Ovaj Beograđanin biće sahranjen u subotu u Malom Mokrom Lugu, a potraga za njegovim ubicama i dalje traje.

On je ubijen 16. marta oko 10.30 u johanesburškom kvartu Rudepurt. Vozio je motor, a onda je, kako se sumnja, dobio poziv na mobilni telefon. Stao je na pločnik, nedaleko od jednog tržnog centra, i kucao poruku ne skidajući kacigu. U tom trenutku naišao je automobil, crna "honda", iz kog su istrčala dvojica napadača.

Bili su maskirani, sa kapuljačama i naočarima, a na rukama kojima su držali oružje imali su rukavice. Trenutak egzekucije, kao i zločince, prema pisanju tamošnjih medija snimile su kamere sa obližnjih objekata. Prvi napadač je pucao čim je izleteo iz kola, dok je drugi prišao žrtvi i ispalio nekoliko hitaca u glavu, kroz vizir kacige.

- Čuo sam šest hitaca. Jedan čovek je pucao u drugog, kada se ovaj srušio. Potom je napadač seo u kola, a iz njih je izašao drugi, koji je nastavio da rešeta osobu na zemlji - ispričao je za "Njuz24" očevidac koji nije želeo da otkriva identitet plašeći se odmazde.

Na ulici je u tom trenutku bilo više ljudi, a jedan prolaznik je navodno slikao automobil kojim su se ubice odvezle. Nakon što je primetio da ih fotografiše, napadač mu je pokazao - srednji prst.

Ekipa Hitne pomoći je stigla posle desetak minuta, ali Smiljkiću nije bilo spasa. O motivima brutalne egzekucije samo se nagađa, a čak i mediji u Južnoafričkoj Republici (JAR), koji su se pozivali na policijske izvore, nisu ništa preciznije mogli da navedu.

Navodno, reč je o poslovima sa obezbeđenjem, ali se ne isključuje mogućnost i da je došlo do greške, odnosno da su zločinci zamenili metu. Prema policijskim izvorima, to je moguće jer je Smiljkić imao kacigu.

U tranutku ubistva Smiljkić je kod sebe navodno imao falsifikovana dokumenta Češke. Identifikacija je obavljena na osnovu otisaka prstiju i prepoznavanja. On je u Beogradu imao manju firmu, a poslednjih godina živeo je u Malom Mokrom Lugu.

Brojne čitulje sa poslednjim pozdravima osvanule su danas u dnevnim novinama.

- Reči više ništa ne znače, ne kažu: Ne mogu da ih razumem i ne želim... Srce se pretvorilo u kamen. Hvala ti što si me naučio svemu i životu. Hvala ti što si bio najbolji tata na svetu. Hvala ti što si bio i ostaćeš naš heroj. Volimo te, zauvek u srcu - napisali su, po svemu sudeći, Jugoslavov sin i supruga.

Na čitulji preko cele strane od Jugoslava se oprostio i prijatelj Vinko rečima:

- Ne postoje reči koje bi opisale naše prijateljstvo. Toliko godina provedenih zajedno, druže moj. Putuj... Ostaćeš zauvek jedan, jedini Juga - napisao je izvesni Vinko.

Poslednji pozdrav u dnevnim novinama oglasio je i izveni muškarac potpisan kao "karatista", a u čitulji je navedeno:

- Moje detinjstvo bilo je vezano za tebe. Ti si bio moj heroj, u dečačkim i tinejdžerskim danima. Počivaj u miru.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.