EKSPOLOZIJA NA GRADILIŠTU U RAKITI! Radnik umalo poginuo kad je neko napunio auspuh bagera BARUTOM!
Rakita, ilustracija, Foto: Printscreen/Google Maps, Printscreen/Twitter, Filip Plavčić

čudo

EKSPOLOZIJA NA GRADILIŠTU U RAKITI! Radnik umalo poginuo kad je neko napunio auspuh bagera BARUTOM!

Radnici sa gradilišta koji su bili tu, kažu da je radnik čudom ostao nepovređen

Objavljeno: 03.04.2019. 14:19h
  • 1

Jutros oko 7.10 časova dogodila se snažna eksplozija na gradilštu u selu Rakita, gde su nastavljeni radovi na izgradnji mini hidroelektrane. Radnik Milorad Jovanović je samo pukom srećom izbegao povrede, kada je za sada neindifikovana osoba, napunila auspuh bagera barutom i ručno pravljenim gelerima, koji je jutros eksplodirao.

Radnici sa gradilišta koji su bili tu, kažu da je radnik čudom ostao nepovređen.

foto: Privatna arhiva

- Bilo je strašno, snažna eksplozija me je gotovo pokosila, od detonacije još uvek ne mogu dobro da čujem, jer mi i dalje bubnji u ušima. Prvo se čula jaka detonacija, a onda je počela da leti kiša gelera oko mene, legao sam na zemlju i srećom nije me pogodio nijedan. Još uvek ne mogu da se smirim, jer se pitam šta još treba da se desi radnicima koji su zaposleni na gradilištu, treba li neko od nas da izgubi život i da li bi onda prestao ovaj govor mržnje i poziv na linč kom smo izloženi – pita se Jovanović.

On i kolega mašinista su jutos vizuelno pregledali bager, jer nije bio u funkciji tokom zime, sačekali su da se zagreje kako bi ga prevezli preko ulice. U tom momentu Milorad je krenuo do magacina koji se nalazi prekoputa. Tu ga je zadesila detonacija!

foto: Privatna arhiva

Policija je takođe bila na gradilištu, jer je najavljen nastavak radova i bili su prisutni u momentu kada se desila eksplozija. Potom su došli i forenzičari iz Pirota i uzeli uzorke gelera. U prisustvu policije je otvoren auspuh i nađeno je još ručno pravljanih gelera, koji su mogli da povrede radnike.

- Moram da priznam da mi je bilo čudo što su meštani došli jutros na gradilište, ali nisu nam prilazili kao što su to do sada radili, već su stajali na bezbednoj udaljenosti, kao da su znali šta će se desiti. Sada mi nije svejedno da nastavim sa radom, jer sam postao svestan da ovi ljudi ne prezaju ni od čega – kaže on.

Šef gradilišta Igor Živković kaže da radnici rade konstantno pod pretnjama, prošle godine je bilo paljeno gradilište, dva puta je potapano, čak je i postavljena bomba na vrata investitora, zapaljen je jedan agregat, meštani su ulazili neovlašćeno na gradilište...

- Postavlja se pitanje šta je još potrebno da se desi pa da vinovnici i organizatori budu procesuirani? Pogledajte samo dokle je doveo govor mržnje. Stradaće neko nevin ko je došao ovde da zaradi svoju platu. Ne razumem dokle će to da ide. Imamo sve potrebne dozvole za rad, ali i dalje nas deo meštana sabotira - kaže Živković.

Investitor mini hidroelektrane advokat Goran Belić kaže da se posle niza pretnji i fizičkih nastrtaja jutros desio pokušaj ubistva na gradilištu.

- Neophodna je reakcija nadležnih organa, jer organizacija ORSP vrši podstrekivanje meštana na vršenje krivičnih dela, koji za štetu mogu da imaju uništavanje ne samo imovine, već i života – kaže Belić.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media