MARKO I DIJANA NE ODUSTAJU OD ISTINE: Njihova beba bila je u ZAMRZIVAČU s još njih 12, ONI SAD PODNOSE PRIJAVE
Marko i Dijana Micić, Foto: Printscreen/Facebook/Dijana Leovac Micić

"BEBA IZ ZAMRZIVAČA"

MARKO I DIJANA NE ODUSTAJU OD ISTINE: Njihova beba bila je u ZAMRZIVAČU s još njih 12, ONI SAD PODNOSE PRIJAVE

Dijana Micić u svojoj prijavi zahteva da tužilaštvo sprovede istragu i podigne optužnicu, kao i da se hitno i bez odlaganja u ovlašćenoj stručnoj instituciji uradi DNK analiza leša njene bebe

Objavljeno:

U pratnji Radiše Pavlovića, člana republičke Komisije za nestale bebe i predsednika Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i svog supruga Marka, Dijana Micić (23), majka bebe koja je preminula nakon porođaja pre dve godine, a koja se nalazi u zamrzivaču u kraljevačkoj Opštoj bolnici "Studenica" sa još 12 mrtvorođenčadi, podnela je u ponedeljak Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu dopunjene krivične prijave protiv četvorice lekara ove ustanove.

Prijave su podnete uz sumnju na zloupotrebu službenog položaja direktora, kao i nesavesnog lečenja i nesavesnog rada u službi trojice lekara sa Odeljenja ginekologije. Dijana Micić u svojoj prijavi zahteva da tužilaštvo sprovede istragu i podigne optužnicu, kao i da se hitno i bez odlaganja u ovlašćenoj stručnoj instituciji uradi DNK analiza leša njene bebe.

- U martu 2017. prevremeno sam se porodila u 26. nedelji trudnoće. Tada su mi najpre rekli da je dete mrtvorođeno i da dođem za 40 dana za rezultate obdukcije. Kada sam ponovo došla, saopštili su mi da je beba bila živa dva minuta nakon porođaja i da je usled nedovoljno razvijenih pluća preminula - kaže Dijana Micić. - Nikakvu saglasnost nam nisu tražili, ni da mrtva beba ostane u bolnici, ni za bilo šta drugo. A nedavno su odbili naš zahtev da se obavi DNK analiza

U svojoj prijavi, Dijana je navela i "da je pre porođaja lekar koji joj je vodio trudnoću obavio ultrazvučni pregled i rekao da je sve u redu i da trudnoća ide svojim tokom. Nakon njegovog odlaska, u drugoj smeni nastali su problemi posle davanja medikamenata za izazivanje prevremenog porođaja".

OČEKUJU ISTRAGU

- Zahtevamo sveobuhvatnu istragu tužilaštva. Nećemo dozvoliti da se zataškava ni ovaj, ni ostalih 12 slučajeva. Istina mora da izađe na videlo - dodaje Radiša Pavlović iz republičke Komisije za nestale bebe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.